• Publicerat 2 juni, 2014
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
collage Anton Axelsson och Robin Figren.Foto: Bildbyrån

De har redan kontrakt över nästa säsong. Nu förlänger Frölunda Robin Figrens och Anton Axelssons avtal till och med säsongen 2015/16.
- Det känns förstås fint som gött snus att redan nu ha detta klart, säger Axelsson.

Frölundas lagbygge inför kommande säsong är så gott som klart redan nu. Då har sportchefen Christian Lechtaler börjat titta bortom den säsongen. I dag tillkännagav klubben att man har förlängt kontrakten med forwardsduon Robin Figren och Anton Axelsson.

Figren och Axelsson var redan kontrakterade till och med kommande säsong. De nya avtalen löper till och med 30 april 2016.
- Både Figge och Anton är, och kommer framför allt att bli, viktiga kulturbärare i truppen de närmaste åren, säger Lechtaler i ett pressmeddelande.

”INGEN HEMLIGHET ATT DET ÄR HÄR JAG VILL VARA”

Anton Axelsson, 28, återände till Frölunda från Timrå 2011 och slog personbästa i antalet SHL-mål den gångna säsongen när han prickade in tolv mål och hade totalt 18 poäng på 55 matcher.

- Det känns förstås fint som gött snus att redan nu ha detta klart. Det är väl ingen större hemlighet att det är här jag helst av allt vill vara, säger Axelsson.

Robin Figren, 26, spelade juniorhockey i Frölunda mellan 2004 och 2006. I fjol återvände stockholmaren till klubben efter att ha tillbringat två säsonger i Linköping. Han satte omedelbart personligt poängrekord i SHL med 23 poäng (9+14) på 43 matcher.
- Förra säsongen gav verkligen mersmak och jag känner mig fortfarande småsur över att vi inte fick till det bättre då. Så jag är otroligt sugen på nästa säsong, tacksam för föreningens förtroende och väldigt optimistisk, säger Figren.

Annons: