SHL

Utesluter AHL-spel: ”HV71 är alltid ett alternativ”

ANNONS

Trots en succéartad säsong med Grand Rapids Griffins i AHL fick Adam Almqvist bara spela två NHL-matcher. Nu kan han vara på väg bort från Detroit Red Wings organisation.
– Jag har spelat två säsonger i AHL nu och det är inte målet att spela där igen, säger den 23-årige backen i en intervju med Jönköpings-Posten.

Adam Almqvist var en av AHL:s poängmässigt sett bästa backar under den gångna säsongen. Efter att ha blivit Calder Cup-mästare med Grand Rapids Griffins i fjol svarade Jönköpingssonen för 53 poäng (4+49) på 73 matcher i AHL och blev uttagen i farmarligans Second All-Star Team.

I NHL blev det bara två matcher med Detroit Red Wings. Almqvist sköt sitt första NHL-mål i den andra matchen – och belönades med att skickas tillbaka till Grand Rapids.
– Det har gått bra, jag har fått spela mycket och har gjort poäng. Men jag fick inte chansen i NHL som jag hade velat. Efter den andra matchen jag gjorde där blev jag nedskickad (till AHL) igen. Det var surt men det var bara att bita ihop och göra sitt bästa, säger Almqvist till Jönköpings-Posten.

Nu är hans kontrakt med Detroit Red Wings på väg att löpa ut och mycket tider på att han inte blir kvar i organisationen. Åtminstone om han inte erbjuds ett envägskontrakt som ger lika mycket pengar i NHL som i AHL.
– Alla vill spela i NHL så klart. Jag har spelat två säsonger i AHL nu och det är inte målet att spela där igen. Det är ingen dålig liga alls, men jag känner att jag vill vidare och ta nya steg, säger han till JP och utesluter inte att det kan bli spel i HV71 som han lämnade 2012.
– HV är alltid ett alternativ. Men som sagt, jag vet inte var jag kommer att spela nästa säsong. Vi får se.

Adam Almqvist har svarat för 84 poäng (14+70) på 144 AHL-matcher.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM