Simon Hjalmarsson.Foto: Bildbyrån/Peter Holgersson

Simon Hjalmarsson är klar för spel i NHL till kommande säsong. Columbus, som nyligen sajnade svenskduon Oscar Dansk och Alexander Wennberg, är klubben som även snappar upp poängligafyran från Linköping.

Det blir spel i Nordamerika till hösten för Simon Hjalmarsson, som sedan en tid tillbaka mer eller mindre klargjort att han lämnar Linköping för spel i antingen NHL eller KHL.

Nu är det klart att det blir NHL och Columbus, som tidigare gjort klart med Frölundas Alexander Wennberg och Luleås Daniel Zaar och även sajnat upp målvakten Oscar Dansk från juniorligan OHL.

25-åringen från Gislaved har haft en stark utveckling under hela sin SHL-karriär från den ”riktiga” debuten i Rögle 2009, via Luleå och fram till Linköping. Han har ökat sin poängsumma för varje säsong han gjort i ligan och sköt 27 mål och totalt 57 poäng på 55 matcher den gångna säsongen, vilket gjorde honom fyra i poängligan och trea i skytteligan.

Kontraktet är på ett år. Hjalmarsson draftades ursprungligen av St. Louis 2007 då han valdes redan i andra rundan.