All Over Press

De bildade framgångsrikt radarpar under några år i AHL och vann slutspelet ihop 2008. Den ena hamnade till slut i Sverige. Den andra gjorde det aldrig, utan valde Tyskland när han väl kom. Nu återförenas Jason Krog och Darren Haydar i KHL nästa säsong hos Medveščak.
– Darren ser fram emot att bli återförenad med sin favoritcenter och de känner båda att de har en del att bevisa, säger sportchefen Aaron Fox.

Jason Krog värvades till HV71 med höga förväntningar 2011. Då hade han varit en storstjärna i AHL-hockeyn i fyra raka säsonger. Han lyckades aldrig riktigt motsvara de höga förväntningarna fullt ut, även om det blev 83 poäng i ligan på 105 matcher de två första säsongerna och var intern poängkung.

Fjolåret var bedrövligt och innebar bara 16 poäng på 48 matcher och det var förstås aldrig aktuellt med något nytt kontrakt.

Nu flyttar han till kroatiska KHL-laget Medveščak från Zagreb, som tappat merparten av sina bästa spelare från sitt första succéår i ligan där man med den lägsta budgeten av alla utan problem tog sig till slutspel.

Och Krog får dessutom sällskap av ingen mindre än Darren Haydar, en av de senaste sju-åtta årens allra våtaste svenska silly-drömmar, som firat stora triumfer med just Krog i AHL-hockeyn tidigare. Duon vann bland annat Calder Cup ihop med Chicago 2008.

Ifjol tog Haydar äntligen steget över och spelade i Europa. Han valde München och Tyskland, men gjorde inte någon braksuccé i ligan. Det blev 13 mål och 22 assist på 44 matcher totalt.
– Jason och Darren var ett av de bästa radarparen att någonsin spela i AHL, säger kroaternas sportchef Aaron Fox till klubbens hemsida.

– Darren ser fram emot att bli återförenad med sin favoritcenter och de känner båda att de har en del att bevisa.