Nyheter

Klart med Karlskogas tungviktsvärvning

ANNONS

Nu är det officiellt. Christian Berglund, med 86 NHL-matcher och 371 SHL-matcher på meritlistan, kommer spela hockeyallsvenskt med Karlskoga kommande säsong och får också chansen att spela i samma lag som sin lillebror Carl för första gången.
– Han gör vår trupp ännu mer slagkraftig, och vi känner att vi har en väldigt bra bredd i laget, säger tränaren Lenny Eriksson.

På torsdagskvällen blev det officiellt. Christian Berglund spelar med Karlskoga i HockeyAllsvenskan de kommande två åren.
Han presenterades när klubben hade spelarpresentation på Karlskogafesten, där det i förväg utlovades en överraskning i form av, ja, en inte speciellt stor överraskning.

34-åringen kommer därmed för första gången få chansen att spela i samma lag som sin nio år yngre bror Carl, som spelat i Karlskoga sedan 2009.
– Vi får in ytterligare en spelare från SHL som verkligen vill till vår klubb, vilket naturligtvis är väldigt glädjande. Christian är en komplett hockeyspelare som står för mycket attityd och aggressivitet, men samtidigt också en spelande forward med näsa för målet. Han gör vår trupp ännu mer slagkraftig, och vi känner att vi har en väldigt bra bredd i laget, säger tränaren Lenny Eriksson till klubbens hemsida.

För Christian Berglunds del blir det första gången han på riktigt spenderar tid i HockeyAllsvenskan. Han har tidigare spelat tre matcher på nivån med Troja och sex matcher med just Karlskoga som junior.

De fyra senaste säsongerna har han huserat i Färjestad, där han blandad och gett under sin återkomst till klubben. Senaste säsongen blev det 18 poäng (8+10) på 38 matcher efter att han gått petad helt från truppen under en månads tid en bit in på säsongen.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 03 maj
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM