• Publicerat 15 juni, 2014
  • Skrivet av Ola Winther
  • 1 Kommentar
Magnus Nygren.Foto: All Over Press

Efter en ny kanonsäsong med VM-spel som resultat är Magnus Nygren redo att på nytt pröva lyckan i Nordamerika. Skulle han inte lyckas ta en NHL-tröja i Montréal hoppas han på att bli trejdad, en önskan Canadiens inte motsätter sig.
– Montréal har sagt att de inte ställer sig i vägen om jag vill bli trejdad, så länge de kan få något tillbaka, säger Nygren till hockeysverige.se.

Han lämnade Sverige för att pröva lyckan i Nordamerika förra sommaren. Efter en tung tid i Hamilton i AHL valde dock Magnus Nygren att vända hem till Färjestad mitt under årets säsong och där tog han vid där han slutade året innan. Karlstadsonen dominerade i värmlänningarnas bakre led och bjöd på ett imponerande spel som tog honom hela vägen till VM-spel med Tre Kronor.

24-åringen fick sedan återvända hem från Minsk med ett VM-brons och med lite distans till turneringen är han väldigt nöjd med både sin egen och lagets prestation.
– Först och främst måste jag säga att det var en väldigt fin erfarenhet. Det var kul att få vara med och känna på hur det är att spela på en högre nivå. Det var mycket nytt, många nya kompisar och mycket nya intryck, men överlag var det en väldigt rolig upplevelse.
– Jag känner också en jävla stolthet över att få komma hem med ett brons. Ryssarna var för bra och jag vet inte riktigt vad vi kunde gjort annorlunda mot dem, men det är helt klart en mäktig känsla att få en VM-medalj med sig hem.

ÅKER ÖVER FÖR ATT SLÅSS OM EN PLATS

Foto: Bildbyrån

Trots hans ringa ålder har Nygren redan växt ut till en av de största Färjestadsprofilerna de senaste åren. 24-åringen är på många sätt klubbens ansikte utåt tillsammans med Rickard Wallin. Med tanke på att landslagsbacken själv följt FBK sedan barnsben är det något av en surrealistisk känsla, kanske framförallt för hans nära och kära.
– Jag har sett det som en stor ära att tilldelas en ledande roll, framförallt eftersom Färjestad alltid har varit mitt lag.
– Folk som följt en från sidan, familj och kompisar, tycker nog ändå att det är större än vad man tycker själv. För mig har detta blivit något av en vardag nu, men de vid sidan kan nog se det på ett bredare sätt. Jag har själv växt in i rollen och tagit ett nytt trappsteg för varje år, men de utifrån kan se att detta var något man pratade om som en dröm så sent som för fem år sedan. En dröm som man uppnått nu. Det kan vara bra att bli påmind om det ibland.

Inför nästa säsong är det dock mycket som talar för att Nygren får följa Färjestad från sidan igen. Skulle han inte slå sig in i NHL hade han själv gärna vänt tillbaka till Karlstad ännu en gång, men det är inget som finns med på Montréals radar.
– De har berättat för mig att de vill att jag ska åka över och vara med och slåss om en plats, sedan får vi se vad som händer. Vi har inte haft någon diskussion om någon utlåning och enligt dem är det Hamilton som gäller för min del om jag inte tar en plats.

”FBK ÄR ENDA LAGET JAG KAN TÄNKA MIG ATT SPELA FÖR I SVERIGE”

Foto: Bildbyrån

Nygren själv har tidigare sagt att han aldrig tänker återvända till Hamilton och det är ord som han fortfarande står för.
– Det är kul att Montréal tror på mig och vill att jag ska komma över, men jag säger aldrig något som jag inte menar. Jag vill egentligen inte säga så mycket mer än så. Jag har kontrakt ett år till och då får jag rätta mig efter det, men hade jag fått välja själv hade Färjestad legat väldigt nära till hands om jag inte tar plats i NHL.

Med tanke på din inställning till Hamilton, har du pratat med Montréal om att du skulle vilja bli trejdad?
– Vi har pratat om en möjlig trejd om jag inte skulle ta en tröja och vi får väl se vad som händer nu de närmsta veckorna också, i samband med draften och så. De har sagt att de inte ställer sig i vägen om jag vill bli trejdad, så länge de kan få något tillbaka. Det är väl egentligen bara att vänta och se vad som händer.

Men spel i Färjestad är inte aktuellt med tanke på situationen?
– Man ska väl aldrig säga aldrig, men med tanke på mitt kontrakt är det inte det alternativet som ligger närmast. Skulle det sedan visa sig att det blir spel i Europa ändå så småningom ligger FBK självklart väldigt bra till. I Sverige är Färjestad det enda laget jag kan tänka mig att spela för.
– Jag känner att jag vill spela för en klubb som betyder något för mig och Färjestad ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Det kommer alltid vara ett av mina främsta alternativ så länge jag håller på med hockey.

 

One thought on “”Montréal ställer sig inte i vägen om jag vill bli trejdad”

  1. Pingback: UHN │ Prospect Watch – Canadiens – Defenseman | Ultimate Hockey Network

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *