Adam AlmqvistFoto: All Over Press

Mer och mer tyder på att det blir KHL-spel för Adam Almqvist nästa säsong. På måndagen fick vi dessutom en stark indikation på var det blir han spelar när Severstal bytte till sig backens rättigheter från CSKA.

Adam Almqvist har gjort det bra i AHL under de två senaste säsongerna. Men nu går hans rookiekontrakt med Detroit ut och klubben tycks tveka om att ge honom ett envägskontrakt.

Sedan en tid tillbaka har Almqvist varit nära KHL-spel. Och idag tog det ett ytterligare kliv mot att bli så när Severstal från Tjerepovets bytte till sig rättigheterna till den spelskicklige backen från CSKA, som draftade honom 2011.
Något som i normala fall brukar betyda att spelaren i praktiken redan är klar för klubben och att trejden bara är en formalitet.

Den 23-årige backen sköt fyra mål och 49 assist för Detroits farmarlag Grand Rapids den gångna säsongen. Ingen back hade fler assist och bara två backar gjorde fler poäng i AHL. Men han fick bara chansen i NHL i två matcher – och hann med att göra sitt första NHL-mål trots de förutsättningarna.

Ifjol blev den tidigare HV-backen Calder Cup-mästare med Grand Rapids.

Tidigare har Alexander Urbom skrivit på för Severstal, så Almqvist slipper bli ensam svensk i klubben. Ifjol spelade både Niclas Andersén och Linus Videll för Severstal, men båda har lämnat för Brynäs respektive Donbass.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *