Almquist och UllströmFoto: Bildbyrån

Severstal trejdade nyligen till sig rättigheterna till Adam Almquist. På onsdagen offentliggjorde man att man skrivit kontrakt med honom och att han blir lagkamrat med Alexander Urbom, som klubben värvade för ett par veckor sedan.

Men det blir ytterligare en svensk i klubben från Tjerepovets. Samtidigt som man offentliggjorde Almquist gjorde man även klart med hans tidigare lagkamrat från HV71, David Ullström.
Båda har skrivit på för två år, enligt klubben.

Almquist, 23, hade en bra säsong med Detroits farmarlag Grand Rapids i AHL och sköt fyra mål och 49 assist på 73 matcher. Tredje mest poäng av backarna och flest assist – och tredje mest assist i hela ligan samtliga spelare inkluderade.
Men det räckte ändå inte för att få ett envägskontrakt med Detroit och därför väljer han KHL.

Ullström, 25, gjorde en liknande flytt redan ifjol. Fick inget envägskontrakt med New York Islanders och valde KHL. Severstal blir hans tredje klubb i ligan på bara ett år.
Han startade fjolårets säsong i Lokomotiv, men fick dåligt med speltid och flyttade i november till Prag för spel med Lev, som han var med och tog till final.

Totalt blev det åtta mål och sju assist på 45 matcher för honom i KHL ifjol och 4+1 på tio matcher i slutspelet, där han stördes av skada och missade en del matcher.