SHL

FBK:s sportchef: ”Vi har stängt entrédörren”

ANNONS

Färjestads nye sportchef Leif Carlsson får en relativt lugn sommar sin första tid som sportchef. Redan igår kunde han konstatera att hans första lagbygge som sportchef – åtminstone tillfälligt – är komplett.
– Jag beskriver det som att entrédörren är stängd nu, men det finns en bakdörr som är halvöppen, säger han till Värmlands Folkblad.

I och med gårdagens värvning av Jakub Klepiš har Färjestad spikat sin trupp för kommande säsong, redan i slutet av juni.
Nye sportchefen Leif Carlsson berättar för Värmlands Folkblad att det är färdigvärvat. Åtminstone för nu, men att budgeten är bra nog att kunna hantera en akut skadesituation.
– Jag beskriver det som att entrédörren är stängd nu, men det finns en bakdörr som är halvöppen. Jag måste hålla mig à jour med marknaden om det händer något, åker vi på en skada ska vi inom ett par dagar kunna hitta en ersättare, säger Carlsson till vf.se.

Det finns, förstås, även en dörr till öppen för Magnus Nygren. Stjärnbacken som öst in mål för klubben de två senaste säsongerna och som är i en lite obekväm sits i Montréal där han inte lyckades ta en plats ifjol och där han tydligt inte trivs särskilt bra i klubbens farmarlag Hamilton.
– I dagsläget är han förlorad för oss. Men är det så att han skulle hamna i Sverige har han gjort klart att det är hos oss han vill spela. Och då får han det, Magnus ÄR ju Färjestad, säger Leffe Bazooka.

Förra säsongen kom Nygren hem på lån från Montréal i slutet av november och hann skjuta tolv mål och totalt 20 poäng på 25 matcher.
Nu går han som bäst runt och hoppas på att det ska komma till en trejd som gör att han hamnar i någon annan NHL-klubb med i första hand bättre möjligheter att ta en direkt plats i NHL, men även kunna få en bättre AHL-tillvaro än Hamilton.
– Den största chansen att bli trejdad är väl troligtvis nu runt draften men jag förstår samtidigt att det inte är så enkelt, säger Nygren själv.

Så här ser Färjestads trupp ut.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch