Oscar MöllerFoto: Bildbyrån

Nu är det klart. Skellefteå tappar ytterligare en i raden av stjärnor från fjolårets lagbygge. Oscar Möller har skrivit på för Ak Bars, där han ska spela i två säsonger innan han återvänder till Skellefteå för att fullfölja sina tre sista år på kontraktet med klubben.

Nej, det hjälpte inte Skellefteå något vidare att Ak Bars gjorde klart med rättigheterna till Justin Azevedo under tisdagen.
På onsdagen blev det klart att Skellefteå släpper Oscar Möller till den ryska storklubben.

På sin hemsida meddelar man att Möller skrivit på för två år med Ak Bars, men att han därefter återvänder till Skellefteå där han kommer vara bunden fram till 2019 och således fullfölja det fyraårskontrakt han skrev på inför förra säsongen, som det återstår tre år på.

25-åringen har haft två starka säsonger i Skellefteå bakom sig och öst in mål för klubben. Ifjol blev det 18 mål på 28 matcher och i vinter 27 mål på 48 matcher. Säsongen innebar också en VM-succé med nio poäng på tio matcher.

De flesta hade förväntat sig att Möller skulle gå samma väg som Pierre-Édouard Bellemare, Johan Alm, Joakim Lindström, Melker Karlsson och Oskar Sundqvist och skriva NHL-kontrakt efter succésäsongen.
Men intresset från Los Angeles var inte stort nog. Nu går han istället samma väg som Jimmie Ericsson och hamnar i KHL och blir lagkamrat med VM-målvakten Anders Nilsson.

Ak Bars vann Gagarin Cup de två första upplagorna, 2009 och 2010. Man blev ryska mästare 2006. Ifjol var man starka i ligaspelet för att sedan fiaskoartat åka ut direkt i åttondelsfinalen.

Möller blir klubbens sjunde svensk genom tiderna efter Michael Nylander, Mikael Tellqvist, Tony Mårtensson, Niclas Bergfors, Jonas Andersson och nämnde Anders Nilsson.

3 thoughts on “Klart: Oscar Möller lämnar mästarna

  1. Tungt för SAIK.Har någon koll på hur det ser ut med Arvidsson? Han har ju varit riktigt vass så det är väl inte otroligt att han också blir överplockad nu när han äntligen blivit draftad, eller?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *