• Publicerat 4 juli, 2014
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
János Hári.Foto: Bildbyrån/Carl Sandin

Han lämnade Modo för spel i finska ligan i fjol. Nu återvänder ungraren János Hári till Örnsköldsvik. I dag skrev han på ett ettårskontrakt med Modo.
– Vi har stora förväntningar på att han ska bidra i det offensiva spelet, säger general managern Per Svartvadet.

Ungraren János Hári har spelat i Sverige under större delen av sin karriär. Mellan 2011 och 2013 var Modo hans klubbadress innan han förra säsongen valde att testa lyckan i finska IFK Helsingfors.

Nu återvänder Hári till Modo. I dag meddelade klubben att de tecknat ett ettårskontrakt med den 22-årige forwarden.
– Han gjorde bra ifrån sig de gånger han fick chansen under sin förra sejour i klubben. Nu är han en ännu bättre spelare och har också mognat ytterligare som person, säger general managern Per Svartvadet i ett pressmeddelande.

Hári svarade för 19 poäng (8+11) på 44 matcher för HIFK och hade ytterligare fem poäng (1+4) på tre matcher med HCK i andraligan Mestis. Senast han spelade i Sverige gjorde han tre assist på 29 SHL-matcher med Modo 2012/13. Han var även utlånad till Asplöven och Djurgården och gjorde nio poäng (2+7) på 15 matcher i Hockeyallsvenskan.
– Förra säsongen i Finland gav mig mycket – tycker att jag har utvecklats på alla plan. Jag fick förtroende och därmed också självförtroende. Nu är jag riktigt sugen på att få visa vad jag kan. Visst känner jag en viss revanschlusta inför det här, säger János Hári.
– Jag ska bidra i det offensiva spelet och förhoppningsvis även i power play. Vidare kommer jag att bidra med en positiv och glad inställning. Jag gillar att bjuda på mig själv och är ganska bra på att snacka.