• Publicerat 7 juli, 2014
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
16 Bryan Murray.Foto: All Over Press

Ottawa Senators har fått ta emot ett jobbigt besked. Klubbens general manager sedan sex år tillbaka, Bryan Murray, har drabbats av cancer, skriver Senators i ett pressmeddelande.

2004 kom Bryan Murray till Ottawa Senators som head coach. Efter tre år på posten befordrades han till general manager och har hållit fast vid den tjänsten sedan dess.

Nu har den 71-årige kanadensaren drabbats av ett jobbigt bakslag i sitt privatliv. I ett pressmeddelande uppger Ottawa Senators att Murray har fått beskedet att han har cancer.
”Mr. Murray ska genomgå fler tester och kommer att starta sin behandling för sin sjukdom i enlighet med klubbläkarnas och specialisternas rekommendationer. Mr. Murrays behandling kommer att kräva att han håller sig borta från Senators kontor då och då. Under perioderna då han inte är tillgänglig kommer de assisterande general managerna Pierre Dorion och Randy Lee att vara ansvariga för driften av Ottawa Senators hockeyoperation”, skriver klubben i en pressrelease.

Bryan Murray har varit aktiv i NHL sedan 1981, då han tog över som coach för Washington Capitals. Under sina dryga 30 år som ledare i ligan har han bland annat blivit utsedd till ligans bästa coach (1984) och varit med om att föra Florida Panthers (som general manager 1996), Anaheim Ducks (som general manager 2003) och Ottawa Senators (som coach 2007) till Stanley Cup-finaler. Dock utan att vinna någon titel.

Annons: