BB140204BB537 (1) Mark OwuyaFoto: Bildbyrån

Det tycks inte bli något spel i SHL och Luleå för Mark Owuya nästa säsong. Inte för att han hittat det där KHL-kontraktet han suktat efter, utan för att han stängs av i ett år för att ha struntat i uppmaningarna han fått i samband med ett dopningstest.
– Det här är helt jävla sjukt. Jag ska överklaga. Vilka jävla pajasar, säger han till Expressen.

Mark Owuya gick en fajt med en dopningskontrollant i Luleå vid en träning efter OS i Sotji. Det kommer troligen kosta honom spel i SHL kommande säsong.
På torsdagen dök hans namn upp på Riksidrottsförbundets lista över dopningsavstängda svenskar.

Inte för att han dopat sig. Utan för att han vägrat att utföra ett dopningstest.
– Vår materialare hade sagt till dem att jag var klar med träningen, men det var jag inte. Så jag sa att jag inte skulle göra dopingtestet, för jag var inte klar. Det var hela argumentet, säger Mark Owuya till sportexpressen.se.

Han berättar själv att det hände i samband med en träning strax efter OS och att han mejlade Riksidrottsförbundet efteråt och meddelat att kontrollanten inte uppförde sig professionellt. Att kontrollanten var den största pajasen han träffat.

Den 24-årige målvakten kom till Luleå i december och gjorde ett starkt första intryck i klubben. Han har kontrakt med klubben även över nästa säsong, men har sedan länge försökt hitta ett KHL-kontrakt och Luleå har mer eller mindre räknat med att han inte kommer spela i klubben under nästa säsong.

Och så tycks det bli oavsett vad. Även om Owuya ska överklaga beslutet.
– Det här är helt jävla sjukt. Jag ska överklaga. Vilka jävla pajasar.

Straffet gäller från 7 juli 2014 till 6 juli 2015.

Annons: