Martin SevcFoto: Bildbyrån

Det blir en återkomst till Skellefteå och SHL för Martin Ševc, som vann SM-guld med Skellefteå senast han spelade i klubben för en säsong sedan.
– Martin är både en bra spelare och personlighet så han kommer att passa bra in hos oss, säger sportchefen Lars Johansson.

En gammal bekant är tillbaka i SHL igen. Martin Ševc återvänder till SHL för en femte sejour och till Skellefteå för andra gången efter att han blivit kontraktslös när hans tjeckiska KHL-klubb Lev lagts på is.
– Det känns jätteroligt att Martin kommer tillbaka till oss, han har mycket erfarenhet av SHL och hade en bra säsong här hos oss senast, säger general manager Lars Johansson till Skellefteås hemsida.

Den 32-årige backen har gjort 198 matcher i SHL genom åren och sköt tre mål och tio assist på 51 matcher under säsongen 12/13 när han var med och tog Skellefteås första SM-guld på 35 år.
För Ševc egen del var det hans fjärde guld i raden efter att tidigare ha vunnit tre med Färjestad under de fyra säsonger han gjorde i klubben.
– Martin är både en bra spelare och personlighet så han kommer att passa bra in hos oss.

Den gångna säsongen hade tjecken en poängmässigt stark säsong i KHL. En av hans bättre i karriären. Han sköt sju mål och 14 assist på 51 matcher och hade därefter åtta poäng på 20 matcher i slutspelet när klubben skrällde sig till final där man fick ge sig i sju matcher mot Magnitogorsk.