Nyheter

Hockeysverige.se besökte heta hockeycampen

ANNONS

I helgen hängde hockeysverige.se med på CCM Skills Camp strax söder om Stockholm när CCM höll camp för ungdomar, istränade av rutinerade duon Robert Nordmark och Johan Tornberg.
– Vi drivs inte av att göra hockeyskolor. Nu blev det en succé i Nordamerika och då sa vi att nu ska vi försöka rulla ut den även i Europa. Tanken med campen är att deltagarna ska få en unik upplevelse, en NHL-upplevelse egentligen, säger CCM:s marknadsdirektör i Europa, Robert Zaring.

Robert Zaring

SEGELTORP (HOCKEYSVERIGE.SE)
I helgen ägde CCM Skills camps rum i Segeltopshallen söder om Stockholm. Under två dagar får hockeykillar och tjejer från hela Sverige chansen att träna med CCM-utrustning under Robert Nordmark och Johan Tornbergs ledning. Ungdomarna fick dessutom träna fysträning med Andreas Öhgren och en mental/hälsoteori lektion med Andrea Hjelmåker.
– Man kan säga att campen är producerad i Nordamerika via det amerikanska bolaget. Man gjorde en motsvarade camp i Nordamerika för första gången för två år sedan, berättar Robert Zaring, marknadsdirektör i Europa på CCM för hockeysverige.se och fortsätter:
– Vi drivs inte av att göra hockeyskolor. Nu blev det en succé i Nordamerika och då sa vi att nu ska vi försöka rulla ut den även i Europa. Tanken med campen är att deltagarna ska få en unik upplevelse, en NHL-upplevelse egentligen.
– Första året visste vi inte hur många deltagare vi skulle få eftersom vi inte haft camper tidigare. Då delade vi ut VIP-kort för att vara säkra på att fylla campen. Men vi märkte att det är ett otroligt intresse och bara i Sverige var det runt 450 sökande till våra två platser då, Göteborg och Stockholm.
– Allt går ut på att vi vill göra alla deltagare till bättre hockeyspelare, men på ett lokalt sätt. Du kommer hit på morgonen och får ditt kit med t-shirt och keps. Sedan delar vi upp alla i tre grupper. Under dagen har du is- pass, fys- pass och den här hälsoteorin där du får läsa vad du ska äta för att bli bättre. Andrea Hjelmåker pratar även om hur man ska förbereda sig på bästa sätt.
– Deltagarna är bara 13-14 år så dom är rätt unga, men dom är också i en ålder där man bestämmer sig för om man ska fortsätta med hockeyn eller inte. Man spelar fortfarande fotboll, handboll och så vidare. Då vill vi bidra till att deltagarna ska tycka att hockeyn är mer intressant.

Zaring tillsammans med Johan Tornberg

CCM Skills camps är på sex olika ställen runt om i Europa den här sommaren.
– Vi har varit i Prag redan. Sedan kör vi Schweiz, Slovakien, Finland för att avsluta i Ryssland. Samtidigt pågår det camper i Nordamerika på elva olika platser, Montreal, Toronto, Ottawa, Los Angeles och så vidare.
– Det som är viktigt för oss är att CCM, som står för campen, blir ett lokalt varumärke. Därför har vi valt att ha lokala coacher. I Sverige har vi Johan, Robban, Andrea och Andreas. När vi sedan kommer till Finland har vi lokala finska coacher. Jag personligen är med som europeisk projektledare.

Vad hoppas ni att deltagarna ska utveckla under den här dagen dom är i Segeltorpshallen?
– Två saker. Först att man ska bli en bättre skridskoåkare. Därför har vi Johan här som är ”skridskonörd”. Han är otroligt duktigt på det här med skridskor. Sedan vill vi försöka lära killarna och tjejerna att skjuta hårdare.
– I det ligger allt det här med balans och styrka, men det är framförallt skridskoåkningen och skotten vi vill att dom ska bli bättre på. Vi har också tävling på isen med vem som skjuter hårdast och vem så åker snabbast eftersom vi vill ha in tävlingsmomentet i träningen.

Hur har gensvaret varit från deltagarna så här långt?
– Otroligt bra. Deltagarna känner inte varandra på morgonen och är också otroligt blyga då. Det kan vara några som känner varandra lite grann. När vi frågar på morgonen om dom tycker att det är skönt att vara här. Då är det nätt och jämt att man svarar.
– Senare på eftermiddagen, vi samlar deltagarna klockan tre, och frågar om dom ska äta pizza. Då svarar alla – Nej, vi ska äta proteiner, ha ha…
– Det är ingen som kommer och säger att jag har blivit en bättre skytt idag, men det är många som kommer och berättar hur kul det är att varit här. Vi har lite NHL-style på det och det är också därför alla är dressade på samma sätt, dom har sitt namn i omklädningsrummet.

Deltagarna får ta in information.

Christoffer Jona

Christoffer Jona

Även Christoffer Jona från Djurgården U16, som var en av lördagens deltagare var mycket nöjd med både campen och Robert Nordmark och Johan Tornberg som is- coacher.
– Det var sjukt kul att vara med samtidigt som det var roligt att testa på ny utrustning. Det är andra året som jag är här och det är fortfarande lika kul.
– Johan och Robban är dessutom dom absolut bästa tränarna. Man han har lärt sig massor av grejer under dagen. Hur man ska skjuta bättre, åka snabbare och på fysen hur man ska träna bättre.

Hockeysverige.se får också en pratstund med Johan Tornberg och Robert Nordmark mellan två is- pass.
– Jag fick frågan av Robert Zaring, som är marknadsansvarig på CCM, om jag ville komma hit på is och hjälpa till med ungdomarna. Det passade väl i bra i juli månad med sol, värme och mitt i badandet, skrattar Johan Tornberg.

Robert Nordmark:
– CCM vet att jag gillar att träna ungdomar. Zaring och Micke Törnqvist ringde och frågade om jag ville vara med på en happening.
– Man har bjudit in spelare och det är en ganska bra nivå på vissa grupper medan det är en lite lägre nivå på andra grupper. Med tanke på att alla spelare har nya grejer på sig är dom väldigt duktiga. Dom har nya skridskor, hjälm, klubbor och så vidare. Ändå kör dom och gör det väldigt bra. Samtidigt känner man inte igen alla eftersom alla har likadan utrustning på sig.
– Tyvärr hinner man inte få så mycket kontakt med killarna. Vi kör en del övningar och jag måste säga att jag tycker dom är duktiga. Många av dom här spelarna kommer att spela både i pojk och juniorlandslag längre fram.

Johan, vad är dina intryck av campen så här långt?
– Jag tänker så här: Ungdomar som är igång redan i juli månad måste vara ganska intresserade. Man ser att det är spelare som kommer hit för att dom tycker det är roligt med hockey. Som ledare finns det inget roligare än träna spelare som är drivande och vill vara på is. Samtidigt ska man komma ihåg, precis som Robban säger, att det tar tid med nya skridskor och ny utrustning, men dom gör det fantastiskt bra.

Nordmark:
– Jag och Johan har också fått en kartong, men vi vågar inte ha på oss grejerna. Vi har ändå hållit på med hockey i trettio, fyrtio år. Vi vill gärna gå in grejorna och helst sova i dom. Killarna och tjejerna här bara slänger på sig grejerna sticker ut på isen och det funkar.
– Både jag och Johan är lite av detaljfreak och som gillar att vara på isen och utbilda nyfikna. Tyvärr hinner vi inte gå in så mycket på detaljer här. Utan det blir mer basic vilket är lite synd.
– Det är en positiv anda här och CCM/Reebok försöker verkligen ligga i framkanten med utvecklingen, vilket jag tycker är häftigt.

Tornberg med hög kepsföring.

Robban, vad gjorde du i juli månad då du var 13-14 år?
– Jag spelade fotboll fram till det jag var 14 år. Då var jag tvungen att välja Tv-pucken med ishockeyn eller ett Halmstadläger med fotbollen. Man var aldrig på is i juli och jag har faktiskt aldrig varit på en hockeyskola innan jag började jobba på hockeyskolor.

Tornberg:
– Jag har varit på en hockeyskola. Det var 1986 i Leksand.

Johan, vilka erfarenheter kan du ta med dig in i ledarskapet i Örebro från två sådana här dagar?
– Det spelar ingen roll om det är en senior eller junior, alla ska bli lika behandlade.

Robert Zaring, varför valde ni just Robert Nordmark och Johan Tornberg som coacher på isen?
– Det var viktigt för oss att hitta coacher som dels var pedagogiska och kan ta den här generationen på rätt sätt. Jag fick massor med namn på coacher när vi satte igång det här, men jag sökte inte en professor i hockey utan en som är pedagogisk och bra coach för dom som är på isen. Just därför föll valet på Johan och Robban.

Hur jobbar ni vidare med det här projektet till nästa säsong?
– Målsättningen är att ha det även nästa år. Nu har vi kört det här i två år. Om vi ska köra det nästa år också måste vi utveckla konceptet lite. Antingen bredda det eller göra det på ett mer effektivt sätt.
– I fjol var vi på två platser, Stockholm och Göteborg. I år valde vi i stället två dagar i Stockholm. Du når ändå ut till lika många spelare, men däremot är det en ganska stor logistik apparat när vi åker runt med hela vår trailer.

CCM är även med i förortsprojektet i samarbete med Djurgården vilket hockeysverige.se återkommer till under hösten.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 16 april
19:30 Frölunda - Skellefteå SHL
01:00 Montreal Canadiens - Detroit Red Wings NHL
01:00 Boston Bruins - Ottawa Senators NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Washington Capitals NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Carolina Hurricanes NHL
01:30 Florida Panthers - Toronto Maple Leafs NHL
onsdag 17 april
02:00 Winnipeg Jets - Seattle Kraken NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Chicago Blackhawks NHL
04:00 Vancouver Canucks - Calgary Flames NHL
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch