Växjö Lakers HC

Körde fast i Karlstad – nu hoppas Lundh blomstra i Växjö

ANNONS

Patrik Lundh hade långa stunder svårt att prestera på den nivå han själv önskade under de sista två åren i Färjestad. En sinande offensiv istid resulterade i att spelet låste sig och forwarden kände sig i behov av ett miljöombyte. Under Sam Hallams ledning i Växjö hoppas stockholmaren få karriären att blomstra igen.
– Jag behövde hitta något nytt och fräscht och Växjös koncept passar mig bra, säger Lundh till hockeysverige.se.

Efter att han lämnat BIK Karlskoga för Färjestad 2010 gjorde sig Patrik Lundh snabbt ett namn i Karlstad och övriga hockeysverige. Den energiske och skridskoskicklige forwarden imponerade med sitt frejdiga spel och under sina första två år med FBK hörde 26-åringen till lagets bättre spelare. Han fick debutera i landslaget och stockholmaren rusade upp steg för steg på sin karriärstrappa.

Foto: Bildbyrån

Säsongen 2012-2013 stannade dock forwardens snabba utveckling av och Lundh hade svårt att få spelet att stämma. Den gångna säsongen fortsatte han sedan i samma fotspår och därför kände Lundh att det var dags för ett miljöombyte. Ett miljöombyte som tar stockholmaren till Småland och Växjö.
– Jag tyckte själv att de två första åren i Färjestad gick bättre än förväntat samtidigt som jag de två sista åren haft högre mål. Därför kände jag att jag behövde hitta något nytt och fräscht och Växjös koncept passar mig bra, säger Lundh till hockeysverige.se.
– Det är ett lag på väg framåt som spelar en rolig och fartfylld hockey. Vi hade det tufft när vi mötte dem i grundserien den gångna säsongen och förlorade samtliga fem matcher mot dem. Jag tror att vi ska kunna göra något riktigt bra i Växjö.

En av huvudanledningarna till att det blev just Växjö för Lundhs del är tränaren Sam Hallam. 26-åringen hade Hallam som tränare under sin tid i Karlskoga och trivdes förträffligt med det sätt som Växjöcoachen styrde sitt lag.
– Sam var en av de stora anledningarna till att jag valde Växjö. Han är väldigt bra på att prata med spelarna och få ihop alla till ett lag. Sedan ställer han höga krav och vågar ge både positiv och negativ feedback, men han gör det alltid i en bra ton. För Sam handlar det om att hjälpa sina spelare snarare än att stjälpa dem.

Det känns också som att ditt sätt att spela passar in ganska bra i Hallams och Växjös filosofi?
– Ja, sättet som Växjö spelar på är också så som jag ser mig själv som spelare. Jag gillar att åka mycket skridskor och att spela med mycket fart och intensitet.

”WALLIN ÄR EN SPELARE SOM DRAR EN HEL FÖRENING FRAMÅT”

Lundh hoppas också få ut mer av sitt offensiva spel i Växjö, efter att han hamnat i något av ett fack under sina avslutande två år i Färjestad.
– Det var väl framförallt tredje året men även fram till jul i fjol som jag fick agera rollspelare väldigt mycket. Sedan hade vi också många bra offensiva spelare i laget, men jag fick väl inte riktigt det förtroende jag hade önskat. Samtidigt är det laget som är det viktiga och som lag gick vi väldigt bra och tog oss hela vägen till final.
– Jag känner ändå själv att jag vill framåt hela tiden och därför kändes det som rätt läge att byta lag nu. Jag hoppas kunna slå personbästa när det gäller poäng och göra en av mina bästa säsonger i Växjö.

Efter att Lundh under sin karriär tillhört klassiska storklubbar som Djurgården och Färjestad blir det annorlunda att spela i en uppstickare som Växjö. Samtidigt tror 26-åringen att smålänningarna kan vara på väg mot något stort inom en snar framtid.
– Växjö växer ändå till sig och var framgångsrika i fjol. Det känns som att man är väldigt noggranna med vad man gör i hela organisationen och gör allt på ett seriöst och bra sätt. Känslan är att mer framgångar väntar framöver.

Foto: Bildbyrån

Det Växjö ännu inte hunnit bygga upp är den vinnarmentalitet som finns i Karlstad. Lundh hoppas kunna bidra till den och har själv tagit inspiration från framförallt en lagkamrat under tiden i Färjestad.
– Jag håller med om att vinnarmentaliteten sitter i väggarna i Karlstad och det var fantastiskt när jag fick vara med och vinna guld under mitt första år i FBK. En som verkligen symboliserar allt detta är Rickard Wallin.
– Han har själv varit med och vunnit fyra guld och är en stor ledare. Han har lärt mig otroligt mycket och är en person som kan driva en hel förening framåt.

Med lärdomarna från att ha spelat med Rickard Wallin i ryggsäcken ska nu Patrik Lundh med sin erfarenhet hjälpa Växjö att nå sina högt ställda mål.
– Det är klart att vi siktar högt och vi har nu mer erfarenhet i laget än vad Växjö kanske hade under slutspelet i fjol. Det var klubbens första slutspel förra året och förhoppningsvis ska vi som har spelat mycket slutspelshockey tidigare kunna hjälpa laget när det drar ihop sig till våren, avslutar Växjös meriterade nytillskott.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
tisdag 23 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
20:00 Lausanne - Zürich National League
01:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 24 april
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL