Ryan LaschFoto: Bildbyrån

Ryan Lasch gjorde fler mål än någon annan spelare gjort för Växjö i SHL. Men han fick inget nytt kontrakt med klubben efter sina 20 mål och totalt 36 poäng på 54 matcher, vilket gav en tredjeplats i klubbens interna poängliga och en topp 20-plats i den totala poängligan.

Idag blev det däremot klart var han spelar kommande säsong, och det blir en flytt från Sverige tillbaka till Finland där han har skrivit på för TPS tillsammans med den VM-meriterade tjeckiske backen Jakub Nakládal.

Senast den 27-årige amerikanen spelade i finska ligan spelade han för Pelicans säsongen 11/12 och blev poängkung i ligan med 62 poäng (24+38) på 59 matcher.

TPS, som haft ett par tunga säsonger bakom sig, gör en rejäl satsning inför den nya säsongen och har sedan tidigare värvat Teemu Lassila, Petteri Nummelin, Radek Smoleňák och Lauri Tukonen.
Klubben har missat socialslutspelet tre av de fyra säsongerna som gått sedan man senast vann mästerskapet 2010 och har en tiondeplats som bästa placering under de fyra senaste åren.

Nu satsar man hårt på att återta rollen som en ligans starkare krafter.

Erbjudandet från SHL:s nya huvudsponsor: Få 200 kr i riskfritt spel när du spelar för 500 kr på hockey - varje vecka!