Kirill Kabanov.Foto: Maria Paulsson

Skellefteå har fyllt igen ytterligare en lucka i sitt lagbygge till den nya säsongen. Idag blev det klart att Kirill Kabanov, som ifjol avslutade säsongen med Modo, kommer att spela för klubben.
– Kabanov är en ung kille som håller på att utvecklas. Nu vill han fortsätta göra det och ta ytterligare kliv hos oss vilket är kul, säger general managern Lars Johansson.

Det blir inte Modo för Kirill Kabanov efter att denne ratats av New York Islanders. Men det blir en flytt till Sverige – för spel med regerande mästarna Skellefteå som fortsätter att fylla luckorna efter de många flyktade spelarna.

Den tidigare skandalomsusade ryssen, som dök upp i alla möjliga och omöjliga sammanhang under sina tidiga juniorår, var ett stort frågetecken när han kom till Modo på lån i slutet av förra säsongen.

Men allt flöt på bra. Så bra att Modo inte var ointresserade av en fortsättning.
Sportsligt klarade sig Kabanov också bra, bättre än han tidigare under sin seniorkarriär där han hade haft svårt att få till det i AHL-hockeyn.
– Kabanov är en ung kille som håller på att utvecklas. Nu vill han fortsätta göra det och ta ytterligare kliv hos oss vilket är kul. Han är en skridskostark och skicklig kille som passar in i den typ av ishockey vi vill utöva här, säger general managern Lars Johansson i ett pressmeddelande.

I Modo blev det sex mål och två assist på tolv matcher i ligan och en assist på de två socialslutspelsmatcherna mot Linköping.
Trots att han bara spelade tolv av 55 matcher var det bara sju spelare i Modo som sköt fler mål under säsongen – vilket förvisso kanske säger mer om Modo än om Kabanov.