Ottawa

Lehner efter nya avtalet: ”Jag har mycket kvar att bevisa”

ANNONS

Han ville ha ett längre kontrakt, men fick nöja sig med tre år. Robin Lehner skrev under gårdagen på ett nytt avtal med Ottawa och siktar nu på att ta upp kampen med Craig Anderson om lagets förstaspade.
– Jag har mycket kvar att bevisa och måste fortfarande förbättra mig mycket, säger Lehner.

Med endast en dryg månad kvar till träningslägret ska dra igång gick Robin Lehner fortfarande utan ett nytt kontrakt med Ottawa. Efter många om och men blev så ett nytt treårsavtal värt 2,225 miljoner dollar per år klart under gårdagen, ett avtal som göteborgaren själv hade velat ha längre.
– Vi har helt ärligt försökt få till ett längre kontrakt under en ganska lång period den här sommaren, säger Lehner till klubbens hemsida.
– Det slutade med ett treårskontrakt, vilket jag också är väldigt nöjd med. Ottawa ville ha mig kvar och jag ville vara kvar i Ottawa, men jag måste förtjäna ett långtidskontrakt och det är det som är mitt mål.

Efter att han haft 93,6 i räddningsprocent på de tolv matcher han spelade med Ottawa under lockoutsäsongen landade Lehner under fjolåret på 91,3 i den statistiska kategorin på 36 spelade matcher. Svensken är dock långt ifrån nöjd.
– Jag har fortfarande mycket kvar att bevisa. Jag har visat att jag är kapabel att klara av det här och att jag har styrkor, men jag har visat svagheter också.
– Jag känner att jag blivit lite bättre för varje år som gått, men jag måste fortfarande förbättra mig mycket.

Lehner hoppas på sikt få chansen på förstaspaden och gör ingen hemlighet att han vill ha mer speltid. Målvaktskollegan Craig Anderson är dock fortfarande högst upp i hierarkin och  det kommer krävas en hel del av svensken för att ta över den ledande rollen.
– Alla vill spela och den som säger något annat ljuger för dig. Om jag kan utvecklas mer och bli bättre så är vi en stark målvaktsduo. Jag är inte i ett skede av karriären där jag tycker att jag ska spela varje match, hur bra det än går.
– Jag är bara glad om jag får chansen att tävla om förstaspaden varje dag och får göra det under rättvisa villkor.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Polen - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM