ÖVRIGT

Juniorkronorna öppnade säsongen med seger

Juniorkronorna öppnade säsongen med att slå USA White i Lake Placid med 4-3 efter att ha ledat med 4-0 i fram till slutsekunderna av andra perioden och sedan fått se USA krypa närmare och närmare.

Juniorkronorna är i Lake Placid den här veckan och spelar traditionsenligt försäsongsturnering i den gamla OS-byn från 1980 mot USA och Finland, där man i sina två första matcher ställs mot två uppdelade amerikanska landslag, USA White och USA Blue.

I premiärmatchen mötte man USA White, som innehöll tre killar som gick i förstarundan i draften i somras: Michael McCarron, Sonny Milano och Nick Schmaltz.
Däremot ingår inte superlöftet, nästa sommars troliga andraval i draften, Jack Eichel i laget.
I det svenska laget saknas, som ni kunnat läsa tidigare, både William Nylander och André Burakovsky.

Juniorkronorna vann matchen med 4-3. Man hade 2-0 med sig efter första perioden där Axel Holmström och Anton Karlsson gjorde målen i mittskedet av perioden.
Efter att Jonas Johansson spelat starkt och hållit USA borta från nätkänning lyckades svenskarna gå ifrån till 4-0 efter PP-mål av Lucas Wallmark och SH-mål av Anton Karlsson, som blev tvåmålsskytt i matchen.

Men sedan blev det match av det hela. Auston Matthews, som draftas först (inte först som i etta nödvändigtvis) 2016, reducerade med tio sekunder kvar och i tredje perioden sköt Anthony Louis tidigt 2-4 innan Matthews ånyo var framme och skickade in ett amerikanskt mål. Men närmare kom inte jänkarna.

Jonas Johansson i den svenska kassen stannade på 39 räddningar.

Juniorkronornas nästa match i turneringen är redan imorgon klockan 19 svensk tid mot USA Blue.
Därefter är man spellediga innan man ställs mot USA på onsdag innan man avslutar mot Finland på fredag.