• Publicerat 9 augusti, 2014
  • Skrivet av Ola Winther
  • 0 Kommentarer

sörensen Marcus Sörensen trivdes mot Asplöven.Foto: Bildbyrån

Efter den övertygande segern mot Luleå under gårdagen tog Djurgården i dag en ny skalp när man ställdes mot Asplöven i Haparanda. I finalen av trelagsturneringen Vardia Cup var stockholmarna numret större än sitt allsvenska motstånd och vann med 3-1.

Djurgården har inlett sin försäsong på ett lovande sätt. I dag säkrade man segern i trelagsturneringen Vardia Cup i Haparanda. Efter att såväl Asplöven som Djurgården besegrat Luleå möttes de två i en ren final och där var stockholmarna klart vassare. Segersiffrorna skrevs till sist 3-1, men var i underkant i en match som Dif dominerade klart.

Mattias Guter öppnade målskyttet framspelad av Erik Nyström knappt halvvägs in i den första perioden, men Asplöven svarade snabbt via en kvittering från Jonas Berglund. Innan första perioden var över kunde dock Markus Ljungh återge gästerna ledningen med ett vasst skott i numerärt överläge.

I den andra perioden kopplade sedan SHL-nykomlingen ett än starkare grepp om matchen via ett 3-1-mål från Marcus Sörensen, ett grepp som Asplöven sedan aldrig kunde ta sig ur. Nämnde Sörensen var sedan glödhet i slutperioden och var vid flera tillfällen nära att utöka Djurgårdens ledning ytterligare.

Segersiffrorna stannade dock vid 3-1 i en match där Djurgården vann skotten med 39-25. Mantas Armalis stoppade 24 av 25 skott i sin första start i Dif-kassen medan Asplövens kanadensiska målvaktsförvärv Daniel Spence imponerade stort och motade 36 avslut.

Annons: