Jakub KrejcikFoto: Bildbyrån

Örebro gjorde på tisdagen klart med landslagsmeriterade tjeckiska backen Jakub Krejčík, som närmast kommer från storklubben Sparta Prag.
– Det är en rörlig back för sin storlek, en allround-back som spelar både powerplay och boxplay. En spelare som verkligen vill utvecklas vilket jag ser som positivt, säger huvudtränare Kent Johansson.

Örebro har förstärkt sitt backled med tjeckiske backen Jakub Krejčík, som närmast kommer från spel i hemlandets storklubb Sparta Prag, där han ifjol var med och vann ligan i överlägsen stil och sköt sju mål och 18 assist på 45 matcher.
– Det är en rörlig back för sin storlek, en allround-back som spelar både powerplay och boxplay. En spelare som verkligen vill utvecklas vilket jag ser som positivt, säger huvudtränare Kent Johansson till klubbens hemsida.

23-åringen har tidigare även spelat för stadens andra stora klubbar, Slavia och KHL-laget Lev. Han sköt fem poäng på 38 matcher för Lev i KHL förrförra säsongen och var utlånad från KHL-klubben till Sparta den senaste säsongen.

Krejčík har även landslagsmeriter, ganska gedigna sådana dessutom. Redan som 21-åring var han med och spelade VM för Tjeckien när man tog brons och han har flitigt figurerat i Euro Hockey Tour-sammanhang de senaste säsongerna.
Förra säsongen spelade han Karjala Tournament och Oddset Hockey Games
– Jakub ser det som en större möjlighet att nå NHL genom att spela i SHL och vi hoppas naturligtvis att vi får den utvecklingen i Krejcik, säger general managern Pontus Gustafsson.