Nyheter

”Det är en förolämpning att jag inte blivit inbjuden”

ANNONS

Han porträtteras ofta som ett problembarn. Själv anser New York Islanders talangfulle forward Josh Ho-Sang att han bara är ärlig. Nu sågar han Hockey Canada för att inte ha gett honom chansen att visa upp sig på någon av deras landslagsläger.
– Det faktum att de inte har bjudit in mig till en enda camp är en förolämpning, säger Ho-Sang i en intervju med TSN Radio 1050.

Det är en evigt pågående diskussion. Krävs det en viss typ av personlighet för att passa in i ett lag, eller är idrotten öppen för alla? En som har fått uttala sig mer än många andra i ämnet är OHL-laget Windsor Spitfires talangfulle forward Josh Ho-Sang.

18-åringen, draftad av New York Islanders som 28:e spelare i juni, har fått rykte om sig att vara kaxig och kontroversiell, men säger själv att han bara är sig själv och att han har begåvats med modet att ifrågasätta sådant han inte tycker är bra, i stället för att gömma sig bakom diplomatiska klyschor. Det är en inställning som har gjort honom populär att intervjua, men också fått NHL-klubbar att rygga tillbaka i samband med draften. Detta av rädsla för att investera pengar och tid i en spelare som skapar trubbel.
– Sättet som jag porträtteras på är att jag är envis och inte förändras, men egentligen är jag bara en person som frågar ”varför”, säger ynglingen i en intervju med TSN Radio 1050.
– Folk som saknar nyans gillar inte det eftersom man ifrågasätter massorna, att man ifrågasätter hur saker och ting sköts. Men det är ju det som leder till förändring, eller hur? Det är personer som ifrågasätter som förändrar allting. Jag förstår inte hur det ska kunna vara något negativt över huvud taget.

”DE KAN INTE BJUDA IN MIG EFTERSOM DE ÄR RÄDDA”

Det är samma intervju som har Josh Ho-Sang lagt grund för nya rubriker i Kanada. Där anklagar han nämligen Hockey Canada för att vara fega som inte gett honom chansen att spela till sig en JVM-plats. Bortsett från spel för Ontarios lag i World Hockey Challenge 2013 har Ho-Sang har aldrig fått chansen att företräda Kanada internationellt. Han har inte heller fått chansen att visa upp sig på något av juniorlandslagens träningsläger.
– Det faktum att de inte har bjudit in mig till en enda camp är en förolämpning, tycker han.
– Jag har aldrig gjort någonting mot dem. Det är ju inte så att jag blev inbjuden till U17- eller U18-landslagets träningsläger och strulade till det. Jag har bara inte blivit inbjuden sedan mitt första år i OHL. Det har gått ett och ett halvt år sedan dess och jag har inte fått vara del av några Hockey Canada-event.

Ho-Sang han en teori om varför han inte finns på landslagsledningens radar, trots att han gjorde 85 poäng på 67 matcher förra säsongen.
– De kan inte bjuda in mig eftersom de är rädda. Om jag åker dit och gör bra ifrån mig finns det ingen anledning att inte ta ut mig till JVM, säger forwarden som däremot inte kan svara på varför Hockey Canada inte skulle vilja ha honom i laget.
– Om de är ute efter att alienera en 18-årig kille – bra jobbat. Deras jobb är att utveckla kanadensisk hockey. Om jag är ett ”problembarn” innebär det att de inte gillar problem, att de har ett problem med att fixa saker ting och att de gillar att göra det enkelt för sig. Det innebär att de faktiskt inte har förmågan att utveckla, utan bara tar spelare som passar en roll som de har blivit utbildade till på annat håll.

Hockey Canada har valt att inte besvara kritiken från Ho-Sang.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch