Nyheter

Uppgifter: NHL ska expandera – fyra nya lag till 2017

ANNONS

Ryktet om ett NHL-lag i Las Vegas har existerat i mer än tio år. Varje gång det har kommit upp för diskussion har NHL-basen Gary Bettman skakat på huvudet. Den här gången är det annorlunda. Nu gör uppgifter gällande att planerna på att placera en ny klubb i ”Sin City” är långt gångna. Och det stannar inte där.
Totalt fyra nya lag ska in i ligan 2017.

Seattle, Québec City, Toronto – och Las Vegas. Känns kombinationen igen? Det är de fyra städer som återkommande har nämnts i diskussioner kring en NHL-expansion. Nu tycks den expansionen vara på väg att bli verklighet.

I en krönika för tidningen Vancouver Province skriver Tony Gallagher att NHL:s planer på att placera en expansionsklubb i Las Vegas är en ”done deal”. Enligt Gallagher återstår det bara att se vem som ska driva klubben i fråga. Om uppgifterna stämmer skulle det i så fall innebära att NHL blir den första av de stora idrottsligorna i USA som kommer att ha en klubb i ”spelets syndiga Mecka”.

Las Vegas är emellertid inte den enda staden som är på väg att få ett nytt NHL-lag. På Twitter skriver Howard Bloom på Sport Business News att det totalt handlar om att utöka ligan med fyra lag till 2017. Utöver Las Vegas uppger Bloom att Québec City, Seattle och Toronto är de tre städer som det handlar om.

NY ARENA I QUÉBEC CITY 2015

Québec City har inte haft något NHL-lag sedan deras Nordiques flyttades till Denver och blev Colorado Avalanche 1995. Nu är Québec City på väg att få en ny fräsch arena som ska öppna nästa år samtidigt som det finns starka politiska krafter i regionen som lobbar hårt för att ta tillbaka NHL till staden.

I Seattle finns det också planer på att bygga en ny multisportarena som ska vara lämpad för både NHL-hockey och NBA-basket. Västkuststaden är precis som Las Vegas ett lämpligt mål för NHL eftersom det skulle ge ligan större etablering i väst, där Kalifornienklubbarna Los Angeles Kings, San José Sharks och Anaheim Ducks redan har skaffat sig en trogen fanbase.

Att ytterligare ett NHL-lag ska hamna i Toronto, eller åtminstone provinsen Ontario, har också bara varit en fråga om tid. När Pittsburgh Penguins höll på att gå under 2006 försökte den kanadensiske affärsmannen Jim Balsillie köpa upp klubben och flytta den till Hamilton i Ontario. Han drog sig ur affären i sista stund, men återkom senare med bud på både Nashville Predators och Phoenix Coyotes – med intentionen att flytta endera klubben till södra Ontario. Han misslyckades båda gångerna, men rykten om en andra NHL-klubb i anslutning till Toronto har inte velat dö.

Toronto Maple Leafs är trots bristen på framgångar under de senaste 40 åren ligans mest värdefulla lag och många experter hävdar att det finns gott om utrymme för ytterligare en NHL-klubb i provinsen. Det återstår dock att se om Maple Leafs håller med om det…

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL