• Publicerat 3 september, 2014
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Mark Owuya AA Mark Owuya.Foto: Ronnie Rönnkvist

Mark Owuyas överklagan gav utdelning. I dag meddelar riksidrottsnämnden att den friar Luleåmålvakten från den ettåriga avstängning som han fick för att ha brutit mot dopingreglementet förra säsongen, uppger P4 Norrbotten

De var i juli som bomben briserade. På sin webbsida meddelade Riksidrottsförbundet att målvakten Mark Owuya stängts av i ett år för påstått dopingbrott. Bakom avstängning fanns anklagelser om att Luleåspelaren skulle ha brutit mot reglerna i samband med ett dopingtest efter OS i Sotji.

Enligt den kontrollant som fanns på plats för att testa Owuya ska målvakten ha vägrat att lämna testet, vilket lade grund för avstängningen som skulle ha sträckt sig ända fram till juli 2015.

Owuya reagerade starkt på avstängningen och valde att överklaga beslutet till riksidrottsnämnden, idrottens svar på högsta domstolen. Nu har de kommit med sitt besked: Owuya frias helt och hållet från anklagelserna och är därmed spelklar igen, uppger P4 Norrbotten.
”Riksidrottsnämnden menar i sitt beslut att det finns många oklarheter kring dopningskontrollen och om han getts tillstånd till att obevakat besöka toaletten eller inte”, skriver radiostationen på sin sajt.

25-åringen kommer därmed att kunna spela när SHL-säsongen drar i gång nästa vecka.

Annons: