Ole-Kristian Tollefsen – som hade två assist i matchen – tackar Jonas Frögren för matchen.

Frögrens självmål fullbordade FBK-vändningen

Den flerårige Färjestadsbacken Jonas Frögren gjorde sin SHL-debut för Leksand mot just FBK – och råkade till råga på allt själv stå för Färjestads sena segermål i matchen som FBK vann med 2-1 efter en sen vändning.
– Så här långt under hösten har vi ingen trepoängare, så det var extra skönt, konstaterade tränaren Tommy Samuelsson.

Leksand såg länge ut att gå mot premiärseger i matchen mot Färjestad. Man hade 1-0 efter mål av Veli-Matti Savinainen i första periodens slutskede. Ett mål man gjorde i fem mot tre sedan man fått läget med två man mer när Ole-Kristian Tollefsen åkt på en puck-out, där pucken snarare gick via Tomi Sallinens klubba.
– Jag tyckte själv att det var en touch och det tyckte alla andra också. Sen sa den ena domaren att pucken gick rakt ut och då måste man väl lite på det, säger Tollefsen till C More.

Men efter en klen första period tog Färjestad över mer och mer och skapade stor press mot Oscar Alsenfelt i andra perioden. Men fjolårets storsuccé stod pall för allt i perioden och Leksand hade även två frilägen för Leksand att öka på ledningen, men bommade båda.

Vändningen på matchen inleddes i mitten av tredje perioden.
Leksand var på väg att få ett numerärt överläge när Jakub Klepiš höll fast Kevin Kapstad, men den sistnämnde föll lite för enkelt och åkte själv på en utvisning för filmning.
– Jag har svårt att se att han skulle ha filmat där, säger Leksandstränaren Andreas Appelgren.

Minuten senare kvitterade Martin Røymark. till 1-1 och när matchen sedan gick mot förlängning – mindre än minuten återstod – när Røymark återigen var inblandad i ett mål. Även om han varken fick mål eller assist.

Joakim Nygård vallade sig förbi sin motståndare på egen blå och skrinnade fram längs högerkanten när han slängde in pucken mot mål – och mot Røymark – som kämpade med en backande Jonas Frögren som fick pucken på skridskon och råkade överlista Oscar Alsenfelt.
– Det är skönt för självförtroendet att få ett sånt här skitmål., konstaterade Joakim Nygård.

Färjestads tränare Tommy Samuelsson var nöjd med vändningen, inte minst med tanke på hur det gått fram till ligastarten för klubben – som ju floppat ordentligt i CHL.
– Det klart det är skönt, framförallt för gruppen. Det är en fantastiskt grupp. Så här långt under hösten har vi ingen trepoängare, så det var extra skönt.