Per Ledin

Luleå tog död på Karlstad-spöket

Efter tio raka ligamatcher i Karlstad utan seger fick Luleå bukt med bortaspöket. Per Ledin blev matchvinnare när Luleå tog sin andra raka seger och vann med 3-2.
– Det är bara såna här mål… man får inte de chanser man vill och sen dimper pucken bara ner så där, säger Per Ledin.

Tio raka ligamatcher utan poäng i Karlstad var vad som gällde för Luleå inför matchen. Man hade dessutom bara gjort fyra mål under den mörka sviten.
Men på lördagen skrämde man iväg det där spöket att världens väg och vann med 3-2 och tog sin andra raka seger.

Matchvinnare blev Per Ledin när han med tolv minuter kvar sköt det där 3-2-målet. Daniel Zaar och Lucas Wallmark, hans kedjekamrater, bökade framför mål mot flera FBK-spelare när pucken plötsligt försvann bakom förlängda mållinjen – med högen Luleå/Färjestad-spelare intakt någon meter framför mål.
Ledin var den enda som noterade att pucken var från och lirkade in den i det övergivna målet.
– Det är bara såna här mål… man får inte de chanser man vill och sen dimper pucken bara ner så där. Jag vet att Zaar och Wallmark driver på mål, säger Per Ledin till C More.

”Hade väl kanske två miljaqrder såna skott ifjol”

För Ledins del innebar det mål för andra matchen i rad så här i säsongsinledningen. Det samma gällde hans lagkamrat Jan Sandström, som inte gjorde några mål alls förra säsongen och nu öppnat med två raka matcher med mål.
– Det är bara tillfälligheter, vill jag påstå. Jag hade väl kanske två miljarder såna skott ifjol som inte gick in, säger han om sin succéstart på säsongen efter sitt 2-1-mål i andra perioden som var ett klassiskt Janne Sandström-mål. Ett dragskott från blå som letade sig in.

Niklas Arell och Lucas Wallmark gjorde första periodens båda mål. Wallmarks, som var hans första för säsongen, kom till efter att Daniel Zaar läckert släppskarvat pucken mellan benen när Kristian Näkyvä diagonalpassade och gav Wallmark chansen att nypa direkt.

Zaar – som hade två assist i matchen – var strax före 1-1-kvitteringen inblandad i en diskutabel situation där Christoffer Forsberg knockades av en tung tackling som mycket väl hade kunnat ge ett matchstraff, men domarna valde att fria.

Anton Hedman stod för Färjestads kvittering tidigt i tredje perioden och kunde. Inte speciellt långt efter att Jan Sandström sagt:
– De har ju tagit några bra spelare från också. Det är ett bra lag.

Men närmare än så där kom aldrig Färjestad.