Skellefteå AIK

Brunnström oförstående till avstängningshot: ”Blev rätt chockad”

ANNONS

Han riskerar avstängning efter en brysk närkamp i lördagens match mot Skellefteå. Det gör Leksands forward Fabian Brunnström överraskad och besviken.
– Jag visste själv inte ens vilken situation dom menade, så det kändes rätt så konstigt, säger han om avstängningshotet till hockeysverige.se.

En situation i matchen mellan Leksand och Skellefteå har alltså kommit upp för efterhandsgranskning. Fabian Brunnström straffades med två minuters utvisning under matchens gång för sin uppgörelse med backen Niclas Burström i lördags, men referensgruppen kom fram till att det borde ha gett ytterligare straff. Det eventuella straffet kommer nu Disciplinnämnden att avgöra, något ni kunnat läsa om här på hockeysverige.se under förmiddagen.

Foto: Bildbyrån

När hockeysverige.se når Fabian Brunnström är han mycket förvånad över att just den här situationen granskas av Disciplinnämnden.
– Jag blev rätt så chockad när jag fick reda på det. Jag fick reda på efter matchen att domarna hade tittat på situationen. Det var våra tränare som kom och berättade det för mig. Jag visste själv inte ens vilken situation dom menade, så det kändes rätt så konstigt, berättar Brunnström.

Hur upplevde du själva situationen?
– Jag åker in framför mål och han (Niclas Burström) tar tag runt nacken på mig, egentligen helt oprovocerat. Jag försöker att komma loss och välter då omkull honom. När vi ligger på isen drar han av mig min hjälm.
– När vi ligger ner känner jag hur han fortfarande håller fast mig. Då trycker jag till honom en eller två gånger. Det känns mest som en kamp, men det börjar med att han tar tag runt nacken på mig. Jag menar att annars hade det här aldrig hänt.
– Det jag var mest fundersam över är att domaren som står två meter bredvid endast tar ut mig i den här situationen, vilket jag tycker känns väldigt, väldigt konstig.

Upplevde du att Niclas Burström blev skadad på något vis i situationen?
– Det vet jag inte. Har han blivit det så var det absolut inte min mening. Men, som jag sa, jag förstår inte vad fan han tar tag runt nacken på mig för. Jag visste inte ens vem som gjorde utan bara att någon gjorde det och jag försökte komma loss.

Skulle du bli förvånad om du blir avstängd?
– Ja, det skulle jag absolut bli.

”ALLA VET ATT VI MÅSTE VINNA MATCHER”

Leksand har inlett med fyra raka förluster, men trots det är Fabian Brunnström ganska optimistisk inför fortsättningen av serien.
– I första matchen, mot Färjestad, hade vi ledningen länge. Sedan släpper vi in ett enkelt mål i slutet av matchen. När det är sekunder kvar lyckas dom få in en tur puck. Den styrs in på en skridsko och avgör matchen.
– Sedan har vi haft två matcher, både mot Brynäs och Skellefteå, som varit jämna länge och som vi egentligen tappade i sista perioderna. Samma sak som i Färjestadsmatchen med andra ord.
– Det känns snöpligt samtidigt som vi inte spelat vår allra bästa hockey heller.

Förra säsongen vann Leksand dom här jämna matcherna, varför gör ni inte det inledningsvis den här säsongen?
– Jag kommer ihåg dom matcherna. Det var väldigt många matcher som stod och vägde på det här sättet förra säsongen. Då kanske det var vi som fick in ett avgörande mål och sedan var vi extremt bra på att behålla ledningen.
– Nu har det nästan blivit tvärtom. Dom här små marginalerna har vi inte haft riktigt på vår sida. Som jag sa så har vi inte heller spelat vår bästa hockey, inte gjort så många mål och så vidare. Men tre av matcherna har i alla fall varit jämna hela vägen fram till slutet. Med tanke på det känns det surt att vi inte fått med oss någon poäng.

Finns det någon oro i gruppen när poängen uteblir?
– Det är mer att alla vet att vi måste vinna matcher och när vi inte gör det så är det inte bra. Vi känner ingen oro över om vi kommer vända det här. Med tanke på hur matcher har sett ut så vet vi att vi kan. Det gäller bara att hitta ett sätt att göra mål och klara av att vinna matcherna.

Vilka positiva bitar tar ni med er från inledningen?
– Lyckas vi bara vända det här så kommer vi ta med oss att vi kan komma tillbaka från underläge. Dom flesta lag hamnar i svackor, så är det och det är en lång säsong. Självklart är det tråkigt när det inträffar. Speciellt i början på säsongen när man vet att alla verkligen var otroligt taggade inför seriestarten.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch