HJÄLTE. Carl Hagelin blev hjälte. Här kramas han om av Jesper Fast.
Nyheter

Jesper Fast sköt inga mål för New York Rangers under förra säsongen. När årets träningsmatchande inleddes fick han dock uppleva känslan att bomba in ett riktigt slagskott hemma i Madison Square Garden.

Det var i Rangers försäsongspremiär mot New Jersey Devils på hemmais som Jesper Fast kvitterade till 4-4 med två och en halv minut kvar att spela av matchen.

Den tidigare HV71-forwarden lämnades helt omarkerad framför mål när han fick pucken av Tanner Glass. I stället för att finta målvakten eller skjuta ett snabbt handledsskott tog han i för kung och fosterland och vräkte in ett slagskott – stolpe in – från nära håll.

Tyvärr för Rangers del räckte inte Fast kvittering någonstans. Med mindre än minuten kvar att spela överlistade Adam Henrique Cam Talbot i hemmakassen och gav Devils segern med 5-4.

Henrik Lundqvist hade vaktat Rangers kasse under första halvan av matchen och släppt in två mål på 13 skott. Lagets tredje svensk, Carl Hagelin, satte Rangers första mål i matchen. Detta efter en målvaktstavla av Scott Clemmensen i gästernas mål.

I Devils var Adam Larsson och Jacob Josefson ombytta och hade gott om speltid utan att komma med i poängprotokollet. Hos gästerna var veteranen Michael Ryder poängbäst med två mål och en assist.