Patrik Hersley
Nyheter

Patrik Hersley sköt upp sitt Sibir till femte plats i den östra konferensen och Andreas Thuresson hade två assist när man slog Avtomobilist med 3-2 efter förlängning på torsdagen. Förlusten var Avtomobilists åttonde raka.

Patrik Hersley blev matchvinnare för sitt Sibir när laget spelade borta mot Avtomobilist i Jekaterinburg på torsdagen.

Målet, som var hans tredje för säsongen och dessutom hans tredje matchavgörande mål, kom ett par minuter in på förlängningen i spel fyra mot tre och betydde 3-2 och gör att laget ligger på femte plats i den östra konferensen.

Andreas Thuresson, som haft en imponerande säsongsstart, spelade fram till målet och hade även assist på matchens första mål och har svarat för sex mål och fem assist på sju matcher.

För Avtomobilist, som har Tobias Viklund i laget, innebar förlusten lagets åttonde raka, men det var åtminstone första gången efter fem raka nollpoängare som man plockade poäng.

Toppar östra divisionen gör mästarna Magnitogorsk, som idag tog sin nionde seger på tio matcher när man slog Amur hemma med 7-2, trots att man låg under med 0-2 efter första perioden.
Därefter sköt man sju raka mål på under 17 minuters effektiv speltid. Danis Zaripov sköt tre mål och en assist och tycktes inte direkt sakna skadade storstjärnan Sergej Moziakin, som tacklades en bit från sargen och föll illa när laget mötte Dinamo Moskva förra veckan och inte har spelat sedan dess.