Dick Axelsson.
Schweiziska ligan

Svensksuccén i Schweiz fortsätter – Axelsson sköt första målet

Fredagens omgång i schweiziska ligan gav en lyckad comeback av fjolårets guldskytt Robert Nilsson. Det gav också glädjande besked om att Fredrik Pettersson kunde spela direkt igen efter skadan han åkte på i senaste omgången. Både han och Linus Klasen nätade för Lugano ikväll. Och Dick Axelsson blev matchvinnare med sitt första mål i Schweiz. Matchvinnarroll blev det även för Pär Arlbrandt.

Robert Nilsson var tillbaka i spel för ZSC Lions på fredagen när man spelade storstadsmöte mot Bern hemma och vann med 5-2.
Nilsson har inte kunnat spela sedan 12 september och har därmed missat de fyra senaste ligamatcherna.

Men comebacken blev lyckad. Han sköt 2-2-kvitteringen sex minuter in på tredje perioden med sitt första mål och poäng för säsongen och inledde vändningen för ligaledarna. Ett fräsigt handledsskott från distans.
Fem minuter senare avgjorde Chris Baltisberger matchen med sitt 3-2-mål.

Fredrik Petterssons skada som han ådrog sig i lördags, när han linkade av isen efter en tackling mot sargen och hade svårt att stödja på sitt vänsterben, var inte värre än att han kunde spela redan i matchen efter mot Fribourg där Lugano vann med 5-3.

Han sköt 5-2-målet med en kanon i bortamatchen mot Lugano och satte därmed sitt sjätte mål på sex matcher.
Linus Klasen stod för assisten och gjorde dessutom själv 1-1-målet-kvitteringen i första perioden efter att ha lurat målvakten Melvin Nyffeler ordentligt.

AXELSSON MATCHVINNARE MED FÖRSTA MÅLET

I Rapperswil fick Johan Fransson stå utanför laget igen, trots målet senast. Hans konkurrent på backplatsen, Derrick Walser, sköt dessutom första målet i lagets hemmamatch mot Davos, framspelad av Mikael Johansson.

Davos vann till slut matchen med 4-3 och det var inte utan att lagets två svenskar hade en hel del fingrar med i segern. Marcus Paulsson sköt 3-2 med sitt fjärde mål för säsongen, ett mål som länge såg ut att bli matchavgörande.
Men istället kvitterade Nicklas Danielsson med sitt andra mål i matchen med fyra minuter kvar, vilket väckte Dick Axelsson som efter fem matcher med bara ett mål som facit slog till och avgjorde bara 32 sekunder senare med sitt första ligamål när han avgjorde på friläge i numerärt underläge.

Rapperswils andra mål, som betydde 2-2, var ett rent svenskmål. Inte det första och förmodligen långt ifrån det sista av sin art i klubben den här säsongen.
Nicklas Danielsson gjorde målet, framspelad av Mikael Johansson och Niklas Persson.

MÄNGDER AV SVENSKAR I POÄNGTOPP

Rapperswils svenska anfallstrio är fortsatt bra med i toppen av poängligan.
Danielsson är tvåa med 4+7, Johansson är fyra med 0+10 och Persson sjua med 4+4 på sju matcher.
Fredrik Pettersson ligger på femte plats med sina sex mål och tre assist och Marcus Paulsson delar sjundeplatsen med Persson.

Fjolårsfinalisterna Kloten tog sin första poäng för säsongen när man spelade 1-1 efter ordinarie tid borta mot Biel, där Dragan Umičević spelade fram till Biels 1-0-mål.
Biel vann senare snabbt i förlängningen när Niklas Olausson spelade fram Ahren Spylo i PP, som sköt sin patenterade handledare som Pär Arlbrandt i sin tur styrde in framför målvakten för sitt tredje mål för säsongen.

Ligan toppas av regerande mästarna ZSC Lions på 16 poäng, en före Davos och tre före Lugano men ZSC har också en match mer spelad än övriga topplag.

LÄS/SE ÄVEN: Dick Axelssons första NLA-mål
LÄS/SE ÄVEN: Arlbrandts styrning, Klasens handleder och Petterssons stänkare
LÄS/SE ÄVEN: Danielssons två mål och Robert Nilssons första mål för säsongen