Mikael Samuelsson.
Örebro HK

En makalös upphämtning – som slutade med förlust

1-4 med 2.05 kvar att spela av tredje perioden. Då svarade Djurgården för en makalös upphämtning. I bortamötet med Örebro tvingade stockholmarna fram en osannolik förlängning – bara för att förlora i densamma.
– Visst är det en besvikelse att vi tappade en pinne, säger Örebros tränare Kent Johansson till C More.

Det var en rivstart från Örebro – och en blixtrande avslutning av Djurgården. Den svängiga matchen i Behrn Arena gav publiken valuta för entrépengen.

Örebro gick mot en till synes säker hemmaseger efter att ha kört över sina motståndare i första perioden. 18-3 i skottövertag förvandlades till 2-0 i mål efter att Henrik Löwdahl och Tim Wallace hittat rätt bakom Mikael Tellqvist.
– Vi kommer inte upp i vårt spel. Vi är alldeles för tama där ute. Vi behöver bli rejäla, sade en missnöjd Daniel Fernholm i Djurgården till C More efter första perioden.

Örebros dominans fortsatte trots det i andra perioden där Marko Anttila fixade 3-0 innan Mikael Ahlén gav gästerna energi med sin reducering. Djurgårdens hopp om poäng borde ha förintats när Daniel Viksten sköt sitt första SHL-mål fram till 4-1 i powerplay med 5.34 kvar av tredje perioden. Det var emellertid ett mål som snarare fick hemmalaget att gå i dvala. För efter att Henrik Eriksson reducerat till 2-4 med 2.05 kvar att spela, då gick det undan.

3-4 kom 41 sekunder senare när Mikael Samuelsson skickade in sitt första mål för säsongen. Därefter dröjde det ytterligare 47 sekunder innan kvitteringen kom och upphämtningen var fullbordad. Återigen var det Henrik Eriksson som krigade in pucken bakom Julius Hudacek och tvingade fram en osannolik förlängning.

Väl där tog det roliga slut för gästerna. Daniel Viksten friställde backen Tomas Skogs som såg till att göra 5-4 och åtminstone ge Örebro två poäng.
– Vi går inte hela vägen ut och visst är det en besvikelse att vi tappade en pinne. Men det var nog på grund av tillfälligheter, vi måste vara redo när de kastar in puckar på mål, säger Örebros tränare Kent Johansson till C More.