Johan Davidsson
Skellefteå AIK

Skellefteå på bjudhumör när Davidsson hyllades

HV71 inledde lördagens match mot topplaget Skellefteå med att hissa Johan Davidssons nummer 76 till taket. Sedan gick laget ut och hedrade honom med att vinna – eller Skellefteå hedrade honom med att bjuda på det mesta.
– Vi blev lite stressade av HV:s attack och pratade för lite på isen, säger Hans Wallson om inledningen av matchen.

Johan Davidsson hyllades före nedsläpp med att göra Stefan Liv, Stefan Örnskog, Fredrik Stillman och Per Gustafsson sällskap i taket i Kinnarps Arena.
Efter det hyllade spelarna i HV71 Davidsson med att vinna mot Skellefteå och ge dem dess första nollpoängare för säsongen.

Eller om det var Skellefteå som valde att delta i hyllandet med att bjuda på segern. Det tål kanske att diskuteras. Men faktum var att det var mycket bjudningar från Skellefteå-håll när HV71 vann matchen med 4-3.

Arvid Lundberg tappade helt markeringen på Anton Bengtsson när denne vid bortre stolpen fick stå omarkerad och göra sitt första mål för säsongen redan två minuter in på matchen.

Därefter var det normalt ramstarke Martin Ševc som slog en indianare rakt i gapet på Björn Melin som kunde trycka in 2-0 från distans.
– Vi blev lite stressade av HV:s attack och pratade för lite på isen, sade Hans Wallson till C More efter första perioden.

Skellefteå kom igen efter den där starten. Andrew Calof och Tim Heed sköt matchen till oavgjort innan Calle Ridderwall – frispelad av Björn Melin – gjorde 3-2 efter att egentligen ha missat sitt backhandskott, men där målvakten Erik Hansen på något sätt tappade in pucken i mål fem minuter in på andra perioden.

Och det var i det skedet som Skellefteå tappade matchen. 26 sekunder senare sköt Ted Brithén 4-2. Återigen via en Skellefteåbjudning när Niclas Burström tappade pucken bakom mål till en hårt stressande Mattias Tedenby som spelade in framför mål till Erik Christensen som både snabbt och snyggt spelade vidare i sidled till Brithén.
– Vi fick bra energi när vi fick två snabba där i början, konstaterade Brithén.

Andrew Calof reducerade visserligen senare i andra perioden, men närmare än så kom aldrig Skellefteå. HV71 stängde igen tämligen effektivt i sista perioden och kunde ta sin tredje seger för säsongen.