Erik Gustafsson och Patrik Hersley
Nyheter

Två svenska backar passade på att göra mål i KHL under tisdagen.
Då nätade både Patrik Hersley och Erik Gustafsson för sina respektive klubbar. Samtidigt fortsatte Avangards Sergej Sjirokov att ösa in mål och är nu uppe i 14 mål på elva matcher.

Patrik Hersley sköt 1-0-målet i Sibirs hemmamatch mot CSKA Moskva, där man ändå föll med 2-3 till slut.
Målet var Hersleys fjärde på nio matcher och kom via ett fräsigt slagskott från blå i numerärt överläge i andra perioden.

Andreas Thuresson hade assist på Sibirs andra mål, hans trettonde poäng på nio matcher. Men det var Aleksandr Radulov i CSKA som fick sista skrattet när han läckert styrde upp 3-2-målet i nättaket bakom Mikko Koskinen med två och en halv minut kvar.

CSKA:s nya målvakt Stanislav Galimov stoppade 32 skott för segern och har – faktiskt – vunnit samtliga sina nio matcher den här säsongen för ett CSKA som smyger bra i skuggan av SKA och har tagit tio fullpoängare på sina elva första matcher och med det har ligans näst bästa facit.

* * *

Svenskt målskytte fanns det även i Avangard, där Erik Gustafsson sköt sitt andra mål för säsongen när han påpassligt hängde med i ett anfall och blev frispelad på bortre stolpen av Vladimír Sobotka och sköt 3-0 i bortamatchen mot Traktor, en match man vann med 4-2.

Avangard hade en stark start på andra perioden och gick från 0-0 till 3-0 på sex minuter. Sergej Sjirokov sköt de två första målet – hans 13:e och 14:e mål på bara elva matcher och är bara fem mål från att slå sitt personbästa i den ryska hockeyn.

Gustafsson är ligans poängbästa svenska back med två mål och fyra assist på tio matcher.
Avangard ligger på andra plats i östra konferensen bakom Magnitogorsk.

* * *

Tisdagen bjöd även på comeback för fjolårets poängkung Sergej Moziakin, som missat de fyra senaste matcherna för mästarna Magnitogorsk efter att han fallit illa mot sargen efter en tackling mot Dinamo Moskva för två veckor sedan.

Han gjorde comeback med besked och sköt ett mål och två assist när man slog Avtomobilist borta med 4-1.
Matchen innebar även att Danis Zaripov sköt ett mål och en assist och därmed gick upp som ny poängligaledare före Ilja Kovaltjuk. Zaripov har gjort nio mål och elva assist på tolv matcher.

LÄS/SE ÄVEN: Niclas Bergfors matchvinnare för Admiral – poäng i femte raka matchen