Oscar Möller och Justin Azevedo.
Nyheter

Efter att bara ha noterats för en assist på de fyra senaste matcherna stod Oscar Möller som både målskytt och i den matchvinnande rollen för sitt Ak Bars när man spelade borta mot Avtomobilist.

Man hade 3-0 i första perioden efter bland annat två mål av Sergej Kostitsyn, men lyckades tappa den klara ledningen till 3-3. Kvitteringen kom fyra minuter in på tredje perioden.

Det var då Möller klev fram, bara tre och en halv minut senare, och sköt in 4-3-målet i numerärt överläge. Ett mål som också visade sig bli matchavgörande. Matchen vann Ak Bars med 5-3. Justin Azevedo sköt det sista målet med åtta minuter kvar.
Azevedo hade mellan Möllers och sitt eget mål hunnit med att kosta på sig att missa en straff.

Senast Möller gjorde mål var i 3-2-segern mot Vitiaz borta för två veckor sedan. Då sköt han det matchvinnande målet i förlängningen.

Möller har svarat för fyra mål och fem assist på tretton matcher i ligan så här långt och segern idag var Ak Bars tredje raka – eller om ni hellre vill sjunde på åtta senaste matcherna.
Laget ligger på tredje plats i östra konferensen.

Anders Nilsson vaktade (egentligen) inte Ak Bars mål i matchen, utan delar den där uppgiften tämligen broderligt med Emil Garipov och står varannan match.
Nilsson fick hoppa in och spela strax under en minut med tio minuter kvar av matchen sedan Garipov åkt på en smäll och tvingats kliva av – i ett numerärt underläge – för att sedan återvända vid nästa avblåsning.

Nilsson behövde inte ingripa. Varken på skott eller KLARA målchanser.