LÄXAS UPP. Christoffer Persson behöver inte lära Gustav Rydahl en läxa. Den står nämligen disciplinnämnden för.
Växjö Lakers HC

Orsakade hjärnskakning på tidigare lagkamrat – stängs av

ANNONS

Växjös forward Gustav Rydahl spelade i Frölunda förra säsongen och var då lagkamrat med backen Emil Djuse. När lagen möttes tidigare i veckan förorsakade Rydahl en hjärnskakning på Djuse. Nu stängs han av i fem matcher.

Det var i Frölundas 2-1-seger mot Växjö härom dagen som Frölundabacken Emil Djuse ådrog sig en hjärnskakning. Detta sedan hans tidigare lagkamrat Gustav Rydahl fällt honom med benen så att han fallit handlöst i isen och slagit i huvudet.

På fredagen meddelade Disciplinnämnden att man stänger av Rydahl i fem matcher, varav två förvandlas till böter på 6 000 kronor.
”Gustav Rydahl har härigenom gjort sig skyldig till en otillåten bensvepning (slewfooting) och ska ådömas en avstängning. Vid straffmätningen beaktas att det här är fråga om en variant av slewfooting där en spelare sveper motståndarens ben samtidigt som han med armarna drar ned motspelaren mot isen. Handlingen innebär att spelaren handlöst faller bakåt utan möjlighet att skydda sig. Denna typ av bensvepning är vårdslös och risken för skador är allmänt sett betydande. I förevarande fall har handlingen dessutom skett i hög fart och nära sargen, vilket är försvårande. Motspelaren har utgått med befarad hjärnskakning”, skriver nämnden i sin dom.

Djuse kommer inte att spela morgondagens match mot Linköping till en följd av sin skada. Han ersätts av Oscar Fantenberg som gör comeback efter sjukdom, skriver Göteborgs-Posten.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games