Veckans Lag …
Veckans Lag

Veckans Lag #5

ANNONS

En ny vecka har passerat, och två omgångar har spelats. I vanlig ordning tar Hockeysverige.se ut Veckans Lag, och listar de hetaste händelserna från veckan.

Gustaf Wesslau, HV71
I och med att det faktiskt inte var någon målvakt som vann två matcher under veckan går utnämningen till HV71:s Gustaf Wesslau. Han stod en match, den mot Brynäs i lördags, och räddade samtliga 31 skott han fick på sig. Mer än så kan man knappast begära.

Marcus Högström, Djurgården
Vårens kvalseriesuccé Marcus Högström verkar ha hittat formen även i SHL. I veckan var han den klart lysande backen rent offensivt. Två målgivande passningar i segern mot Modo följdes upp av ett snyggt mål i förlusten mot Skellefteå. Målet var hans första i SHL-sammanhang.

Niclas Burström, Skellefteå
Har inte riktigt hållit uppe samma poängtempo som förra säsongen, men är alltjämt den ledande backen i det ledande laget. Sköt i veckan sitt första ”riktiga” mål (Starkbaums supertabbe borträknad) när han krutade in pucken bakom Djurgårdens Mantas Armalis. Lär spela i Tre Kronor när Pär Mårts tar ut truppen till Karjala Cup om två veckor.

Calle Ridderwall, HV71
HV:s stjärnvärvning Calle Ridderwall börjar även han växa i SHL-kostymen. Sköt i veckan tre mål, visserligen var ett av dem egentligen ett självmål, och klättrar i skytteligan. Gjorde det viktiga 2-2-målet mot Leksand, och avgjorde matchen redan i den första perioden genom sina två mål mot Brynäs.

Ted Brithén, HV71
Ted Brithén är mannen som alltid kliver fram när det behövs för HV71. Kaptenen har gjort tre matchavgörande mål under säsongen, och ett av dem kom i segern mot Leksand. Där hann han även med att kvittera till 1-1 i slutet av den första perioden. Följde upp det med en assist mot Brynäs, och ser ut att fortsätta sin fina utveckling.

Liam Reddox, Växjö
Liam Reddox avslutar den ”småländska” kedjan. Kandensaren sköt Växjös enda mål i förlustmatchen mot Frölunda, och gjorde sen det viktiga öppningsmålet i 2-0-segern mot Leksand. Växjös skyttekung är nu uppe i sex mål, och lär krossa förra säsongens notering på åtta fullträffar.

Veckans

 

….upphämtning Den stod såklart Örebro för. Man hamnade i mitten av den andra perioden i ett 3-0-underläge mot lagmaskinen Skellefteå, men kom tillbaka till 3-3. Mästarna tog sedan ledningen igen, innan Örebro satte 4-4 och vann på straffar.

…styrkekram Veckans styrkekram vill jag skicka till stackars Joel Gistedt, som radade upp fina räddningar i sin Brynäsdebut, men ändå tvingades släppa in tre puckar redan i förstaperioden. Vid det laget hade han släppt in åtta mål på sina två första SHL-perioder för säsongen… Som om inte det vore nog tvingades Gistedt utgå med kramp i slutperioden.

hemvändare I Kevin Fiala hade en minst sagt händelserik vecka. Han sågades efter sin CHL-debut, och bänkades av Andreas Johansson. Sen briljerade han i sin första SHL-match för säsongen, och stod för två passningspoäng mot Brynäs.

…hemvändare II Jajaja, jag är medveten om att Modo kanske inte är ”hem” för William Nylander. Men det är där han ska spela i alla fall. Har inte ens gjort någon match ännu, men pojkarna på C More börjar redan nu snacka om att ”Mini-Nyllet” ska leverera upp emot 35 poäng. Känn ingen press, men…

…finaste Jared Aulin har en mycket jobbig personlig tragedi bakom sig. I veckan var han tillbaka i spel i SHL igen, och hans avlidna mor hedrades först väldigt fint av Örebrosupportrarna. I kanadensarens andra match för säsongen noterade han 1+1, och intervjun i CMore efter målet var bland det mer rörande man sett på senare år.

…Holmström Per Ledin har inlett säsongen strålande, och den här veckan var inget undantag. I segern mot Modo bökade han in två puckar från ungefär två decimeters avstånd, och visade en gång för alla att han minsann är SHL:s svar på Tomas Holmström.

…fight Noah Welch och Viktor Mårtensson började ordkriget redan på uppvärmningen, och när Welch senare utmanade Mårtensson var årets slagsmål inom SHL igång. Mårtensson menar att han tog det taktiskt, för att bli av med en av Växjös ledande backar. Men inte ens det hjälpte för Leksand, som föll med 2-0.

…slewfoot Minst en slewfoot i veckan är bra för magen, har SHL-doktorn ordinerat. Den här veckan var det Shawn Lalonde som stod för den nya trenden när han ”slewfootade” Christian Djoos. Frågan är vem det är som står för den kommande veckans?

…matchstraff Jonas Frögren åkte på säsongens märkligaste matchstraff, för tripping, men riskerar ingen avstängning. Johan Motin åkte på ett desto klarare sådant, när han tacklade Färjestads Joakim Nygård trots att pucken var långt därifrån. Nygård tros ha fått en hjärnskakning, och Motin lär nog inte få spela på ett par matcher.

…Barbara

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 21 april
18:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
21:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:00 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
måndag 22 april
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
tisdag 23 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
20:00 Lausanne - Zürich National League
01:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 24 april
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL