• Publicerat 14 oktober, 2014
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

http://shop.eliteprospects.com
BB140921BB199 Samuel Ward.Foto: Bildbyrån/Peter Holgersson

33 räddningar och en hållen nolla i senaste matchen mot Rögle. Det följde Asplövens JVM-aktuelle målvakt Samuel Ward upp med en ny imponerande insats i bortamötet med Mora. Efter 3-1-segern i FM Mattsson Arena är Haparandalaget ny serieledare i Hockeyallsvenskan.

Asplöven fortsätter att ta Hockeysverige med storm. På tisdagen tog laget sin fjärde raka seger när toppkonkurrenten Mora besegrades med 3-1 på bortais. Segern i kombination med Vita Hästens förlust mot Bik Karlskoga gör att Asplöven hastigt och lustigt befinner sig i allsvensk serieledning.

En av de stora anledningarna till att Asplöven är så starka just nu är den storspelande målvakten Samuel Ward, inlånad från Luleå. 19-åringen höll nollan hemmamötet med Rögle senast. Då blev det 33 räddningar. På tisdagen följde Ward upp den spektakulära insatsen med att stoppa 29 av 30 skott mot Mora.

Offensivt är det även fortsättningsvis Asplövens importer som levererar. Målfarlige John Henrion satte 2-1 med sitt ligaledande åttonde mål för säsongen och Jacob Lagacé spädde sedan på till 3-1. Även Sam Marklund gjorde mål för norrbottningarna.

Mora, som fick mål från Emil Bejmo, föll ned på tredje plats i tabellen till en följd av förlusten.

Annons: