MATCHVINNARE. Jonas Berglund jublar efter att ha prickat in segermålet mot AIK.
Nyheter

Odisciplinerat AIK fick betala priset – Asplöven upp i tabelltopp

Ljuset har slocknat. Det som var på väg åt rätt håll för AIK har hastigt, och mindre lustigt för stockholmarna, vänts till en nedåtpekande formurkva igen. Mot Asplöven åkte man på sin andra raka förlust efter att man dragit på sig inte mindre än 39 utvisningsminuter.

Efter tre raka segrar och en rejäl kvalitetshöjning i spelet såg AIK ut att vara på väg uppåt i tabellen innan mötet med Södertälje senast. En förlust mot SSK verkar dock ha varit tillräckligt för att få den uppåtgående formen att vända sig 180 grader och peka åt direkt motsatt riktning i stället.

Inför över 4 000 åskådare på Hovet på söndagen åkte AIK på sin andra raka förlust när man gästades av Asplöven. Trots att man lyckades göra inte mindre än två mål i numerärt underläge var det i slutändan det odisciplinerade spelet och de många utvisningarna som kostade stockholmarna poäng i matchen.

UTVISNING FÖR SEX MAN PÅ BANAN AVGJORDE

39 utvisningsminuter, inklusive ett matchstraff på Marcus Jonsson, gjorde att AIK fick slita ont med en man mindre på banan och till sist bar det inte längre. Med mindre än fem minuter kvar av den tredje perioden sköt Jonas Berglund 4-3 till Asplöven i just numerärt överläge, efter att AIK dragit på sig en utvisning för att man var för många spelare på banan.

Endast 52 sekunder senare punkterade Sam Marklund matchen med sitt 5-3-mål och Daniel Mannberg kunde sedan fastställa slutresultatet till 6-3 i tom kasse. I och med segern tog också Asplöven över den allsvenska serieledningen, medan AIK ligger kvar på jumboplatsen.

AIK:s mål i matchen gjordes av Robin Kovacs, Johan Andersson och Fredrik Hynning medan Martin Hellgren, Jacob Lagace och Johan Porsberger svarade för gästernas tre inledande fullträffar.