Július Hudáček.

Örebro kom undan med blotta förskräckelsen: ”Vet inte vad ‘Julle’ tänkte där”

Örebro tog en tung bortaskalp när man besegrade Luleå med 3-1. Men det var en seger som hängde på en skör tråd när målvakten Julius Hudacek höll på att ge bort en kvittering i slutminuten.
– Jag vet inte vad ”Julle” tänkte där, skrockar tränaren Kent Johansson efter 3-1-segern.

Örebro tog en 2-1-ledning tidigt i tredje perioden när Brian Willsie skickade in ett direktskott bakom Joel Lassinantti i Luleås kasse. Ledningen höll i sig ända in i slutminuterna där Julius Hudacek höll på att bjussa Luleå på en kvittering.

Den slovakiske keepern gav bort pucken till Chris Abbott som hade öppet mål, men lyckades missa chansen. I stället vände spelet och Ville Viitaluoma fastställde slutresulatet till 3-1 i tom kasse.
– Jag hoppades att de skulle skjuta utanför för jag vet inte vad ”Julle” tänkte där, det var inte så roligt och det gick bra som tur var. Det här ger råg i ryggen då vi kan åka till Göteborg med allt att vinna. Viktigt att vi studsar tillbaka efter två raka förluster, säger tränaren Kent Johansson till C More.

Jonathan Granström gav Luleå ledningen blott 77 sekunder in i första perioden. Därefter dröjde det till 15 minuter in i andra perioden när Kalle Olsson kvitterade efter att ha snappat upp pucken från Luleåbacken Kristian Näkyvä och skjutit 1-1 i numerärt underläge.

Örebro ligger sjua efter vinsten medan Luleå är kvar på fjärde plats, men tappade gentemot serieledande Frölunda som slog Djurgården med 6-0 på Hovet. Nu är Luleå sju poäng efter Frölunda.