Jacob Markström.
Nyheter

Markströms succéstart – ett insläppt mål på tre matcher

Jacob Markström var besviken när Vancouver Canucks skickade ned honom till AHL för spel i Utica Comets. Väl där har han knutit näven i fickan och inlett säsongen lysande.

I natt höll han nollan för andra gången på sina tre första matcher när Utica besegrade Adirondack Flames med 3-0 på hemmais. 24-åringen stoppade 29 skott och har nu räddat 81 av de 82 skott han har fått emot sig under säsongsinledningen. Han har därmed en räddningsprocent på 98,8.

Utica, med de svenska backarna Peter Andersson och Henrik Tömmernes på isen, fick bland annat säsongens första mål från den tidigare AIK-dansken Nicklas Jensen när han satte 2-0-målet. I Utica finns även Joacim Eriksson. Han har stoppat 93 procent av skotten i sina två första matcher för säsongen, men saknar fortfarande en seger.

*****

Carl Klingberg följde upp sitt första AHL-mål för säsongen natten mot onsdagen med att skjuta ännu ett. I St. John’s Icecaps returmöte med Binghamton Senators räddade 23-åringen poäng åt sitt lag genom att kvittera till 2-2 med fem minuter kvar av tredje perioden.

Binghamton vann sedan matchen med 3-2 efter förlängning och fick revansch för gårdagens förlust mot samma motstånd. Fredrik Claesson hade en assist för Senators, hans tredje på den två senaste matcherna och hela säsongen.

Poäng blev även för Joakim Nordström när hans Rockford Icehogs föll med 2-3 mot Rochester Americans i natt. 22-åringen spelade fram till Teuvo Teräväinens 1-0-mål i powerplay. Rockford hade ledningen med 2-1 ända in i slutminuterna, men två snabba mål på slutet vände övertaget till en snöplig förlust. Zac Dalpe sköt segermålet i powerplay med 1.20 kvar att spela. Då satt Dennis Rasmussen utvisad för Icehogs.