SKADAD. Zdeno Chára uppges bli borta i upp till sex veckor.
Nyheter

Bostons nya bakslag – Chára borta i 4-6 veckor

En svag säsongsinledning blev ännu värre för Boston Bruins i natt. Inte nog med att det blev förlust med 2-3 mot New York Islanders, Bruins fick även försvarsresen och lagkaptenen Zdeno Chára knäskadad, rapporterar TSN:s Aaron Ward på Twitter.

Det var i första perioden av mötet med Islanders som Chára klev fram och delade ut en tuff tackling på motståndarnas lagkapten John Tavares. Reprisbilderna visar att spelarnas knän slår ihop i samband med kollisionen och det var efter det som Chára avbröt matchen.

Islanders vann matchen efter ett ryck i andra perioden där mål från Kyle Okposo och Cal Clutterbuck tog dem till en 3-1-ledning. Chris Kelly reducerade i tredje perioden efter förarbete av Carl Söderberg och Loui Eriksson, men förlusten gick inte att undvika. John Tavares hade en assist på Okposos mål och gick upp i ensam ledning i NHL:s poängliga. 24-åringen har svarat för elva poäng (3+8) så här långt.

I Bostons kasse fick Niklas Svedberg förtroendet för tredje gången den här säsongen. Han stoppade 35 av 38 skott.

Boston – N Y Islanders 2-3 (1-1, 0-2, 1-0)