STEGET FÖRE. William Nylander höll Janne Sandström Luleå på behörigt avstånd.
SHL

Cirkus Nylanders underhållande show – tre läckra framspelningar

ANNONS

Fyra matcher med William Nylander i laget – tre segrar för Modo. I fredagens bortamatch mot Luleå bjöd den unge supertalangen upp till show och svarade för tre assist i 3-2-segern.
– Det känns bra, men det viktigaste är att vi vinner och fortsätter att spela så här, säger Nylander till C More.

Modo gick in i den här säsongen med ett stort frågetecken för de offensiva spetskvalitéerna. Inledningsvis såg det också en smula tunt ut, men ända sedan William Nylander anslöt till klubben från Toronto Maple Leafs härom veckan har det sett allt ljusare ut. 18-åringen hade gjort poäng i var och en av de tre första matcherna, men det var framför allt i kväll som hans spelsinne kom till sin rätt i bortamötet med Luleå.

Juniorstjärnan spelade nämligen fram till alla tre målen när det blev seger med 3-2 för ett Modo som stundtals var hårt tillbakapressat av Luleå. Och det var inga dåliga framspelningar heller. Nylander inledde matchen med att snyggt lägga fram pucken till en helt ren Niklas Nordgren i slottet efter en sargstuds. Nordgren kunde enkelt lyfta in 1-0. I den andra perioden jobbade han loss en puck längs sargen och hittade den framströrtande backen Albin Carlson som satte dit tvåan med ett distinkt skott förbi Daniel Larsson.

Snyggaste framspelningen av dem alla kom dock vid Per-Åge Skröders 3-0-mål. Där bröt Nylander in i mitten i ett försök att ta sig runt Janne Sandström. När det misslyckades stannade han upp mitt i ett skär och lyckades droppa pucken till Skröder.

ANDRA RAKA SEGERN FÖR ULLMARK

– Jag kände att jag kanske kunde slå honom in i mitten, men sedan dök den andra backen upp och då la jag ut pucken på en annan yta. Jag visste att Skröder var med mig där någonstans, säger han till C More om delikatessen.

Luleå stormade tillbaka i tredje perioden och fick in två reduceringsmål efter att ha haft flera ramträffar tidigare i matchen. Till William Nylanders stora glädje höll Modo undan.
– Det blev lite nervöst på slutet, men det var skönt att vi kom ut med tre poäng, konstaterar centern som har gjort sex poäng (1+5) på sina fyra första SHL-matcher den här säsongen.
– Det känns bra. Jag var här med många av spelarna tidigare och det var därför jag valde att komma hit. Det känns bara bekvämt att komma hit och komma in i spelet på direkten.

En annan spelare som ser allt mer bekväm ut i Modo är Linus Ullmark. Efter den tunga säsongsinledningen tog han sin andra raka seger i kväll efter att ha stoppat 37 av 39 skott. Chris Abbott och Stephen Dixon var de enda spelarna som lyckades överlista honom i kväll.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch