Pontus Åberg.
Nyheter

Pontus Åberg bara fortsätter leverera

Pontus Åberg är den hetaste AHL-svensken just nu. I natt fick svensken på nytt utdelning, när Milwaukee besegrade Chicago efter förlängning.

Den tidigare Djurgårds- och Färjestadsspelaren öppnade matchens målskytte när han satte 1-0 i powerplay i början av matchen. Målet var hans fjärde mål bara fem matcher i AHL.

I förlängningen låg Viktor Arvidsson bakom segern med sin assistpoäng, och han har nu noterat fina sex poäng på fem matcher.

Sebastian Wännström assisterade till ett av Chicagos mål. Assistpoängen var hans andra på tre matcher under säsongen.

*****

Dennis Everberg imponerade i sina första NHL-matcher, men skickades trots det ned till AHL för spel med Lake Erie Monsters. Väl där har han fortsatt stå för starka prestationer.

I natt sköt han sitt andra mål på tre matcher när han avgjorde med sitt 5-3-mål i mötet med Grand Rapids. Målet kom med sex minuter kvar av matchen, som slutade 5-4.

Michael Schumacher sköt dessförinnan sitt första mål för säsongen, när han satte 2-0 i mitten av den första perioden.

*****

Efter två raka poänglösa matcher var Johan Larsson i natt igång igen. Svensken sköt säsongens andra mål när han avslutade målskyttet i Rochesters 4-1-seger mot Adirondack Flames.

Larssons mål kom i tom målbur, och var gotlänningens andra för säsongen. Totalt står han noterad för två mål och tre målgivande passningar på fem matcher.

*****

John Klingberg tycks ha blivit varm i AHL-kostymen relativt snabbt. Den tidigare Frölundabacken fick utdelning i Texas 5-3-förlust mot Oklahoma.

Målet betydde 2-4 i slutet av den andra perioden, och var svenskens andra AHL-mål på fyra matcher under säsongen.

Klingberg fick även utdelning i säsongspremiären.

*****

Två svenska målvakter var i farten under natten. Joacim Eriksson hade det roligast, då han stoppade 39 skott och blev utsedd till matchens lirare i Uticas 5-2-vinst mot San Antonio.

Segern var Erikssons första på tre försök under säsongen.

Desto tristare var det för Oscar Dansk, som släppte fem puckar förbi sig i Springfields 5-0-förlust mot Wilkes-Barre/Scranton.

Svensken har därmed släppt in nio puckar på sina två AHL-matcher under säsongen, och har bara stoppat 88 procent av skotten. Tungt för Dansk, som lär få mer speltid nu när Anton Forsberg kallats upp av Columbus.