Matt FornataroFoto: Bildbyrån

Mora har gjort klart med ett riktigt meriterat nyförvärv. På sin hemsida bekräftar man att Matt Fornataro har skrivit på för klubben.
– Det är en riktigt bra spelare som haft stora framgångar tidigare och jag är säker på att han komma tillbaka dit igen, säger tränaren Jeremy Colliton.

För två säsonger sedan sköt han 48 poäng på 48 matcher och vann Västerås interna poängliga. Då valde kanadensaren Matt Fornataro att kliva upp  i SHL med Leksand, men misslyckades där rejält.

I stället blev det en återkomst till Västerås mitt under förra säsongen, men succén uteblev. Den här säsongen fick han, tillsammans med Evan McGrath, bära hundhuvudet för Västerås tunga start.

Efter ett par matcher som petad står det nu klart att Fornataro, precis som McGrath, lämnar klubben. I stället är han klar för topplaget Mora med ett kontrakt som gäller resten av säsongen.
– Det är en riktigt bra spelare som haft stora framgångar tidigare och jag är säker på att han komma tillbaka dit igen. Han är riktigt revanschsugen och vill verkligen bevisa att han är en toppspelare, säger lagets tränare Jeremy Colliton till lagets hemsida.

Fornataro sköt bara två poäng på sina tolv matcher i Västerås i säsongsupptakten. När 29-åringen kommer debutera för sin nya klubb är ännu inte klart.