Jonathan Drouin.
Winnipeg

Efter en assistpoäng på sina två första NHL-matcher kom i natt Jonathan Drouins första mål. När Tamp Bay bortaslog Winnipeg med 4-2 fick supertalangen utdelning med ett mål som betydde 2-0.
– Det kändes speciellt att göra målet i Kanada, säger han till nhl.com.

Många trodde nog att det här målet skulle ha kommit redan för ett år sedan. Men inför förra säsongen valde Tampa Bay-ledningen att skicka ned sin supertalang för ytterligare ett år av dominans i Halifax i QMJHL.

Och Jonathan Drouin dominerade. Trots att han missade en del matcher på grund av skada slutade han trea i ligans poängbörs, med 108 poäng på 46 matcher. Det poängsnittet har han visserligen inte hållit uppe i NHL, men efter nattens match mot Winnipeg ligger rookien på tre poäng på tre spelade matcher.

19-åringen höll sig framme i upptakten av den andra perioden och sköt 2-0 till Tampa Bay i 4-2-segern, efter att Steven Stamkos gett laget ledningen i den första perioden. Ett mål som Drouin var med i förarbetet till.
– Det var helt otroligt. Naturligtvis var det speciellt att få göra målet i Kanada också. Det här var stort för mig, det händer ju faktiskt bara en gång.

Lagkaptenen och superstjärnan Stamkos var inte sen med att hylla sin nya radarpartner.
– Det spelet han visar upp i det här skedet av hans karriär…jag kan inte säga nog om hur bra han är. Att ha det här spelet i sig, redan i den åldern, är verkligen speciellt.

Vladislav Namestnikov och förra säsongens succérookie Ondrej Palat såg till att Tampa ledde med 4-1 inför slutperioden. Bryan Little gjorde Winnipegs mål i den andra perioden.

Blake Wheeler avslutade sedan målskyttet med sitt 4-2-mål i den tredje perioden. Tobias Enström assisterade till båda Winnipegs mål, och har noterat fina sex assistpoäng på sju matcher. Med det är han Sveriges tredje poängstarkaste back, efter skadade Victor Hedman och Detroits Niklas Kronwall.