Veckans Lag …
Veckans Lag

Veckans Lag #7

ANNONS

Den näst sista veckan innan Karjala Cup har passerat, och vi har naturligtvis tagit ut Veckans Lag. Dessutom listar vi förstås veckans hetaste händelser.

David Rautio, Linköping
David Rautio inledde visserligen veckan med en förlust i förläningen mot Växjö efter att ha ersatt Marcus Högberg. Han följde upp det med att hålla nollan mot såväl Brynäs som Färjestad. Två nollor på tre matcher räcker förstås till att ta sig in i Veckans Lag.

Christian Djoos, Brynäs
Brynäs har upplevt en mardrömsvecka med tre förluster och 5-15 i målskillnad, men Christian Djoos har i alla fall kommit igång offensivt. Efter sju raka poänglösa matcher assisterade han till Brynäs enda mål i förlusten mot Skellefteå, och sen noterade han 2+1 i 4-7-förlusten mot HV71.

Jonas Junland, Linköping
Jonas Junland börjar närma sig nivån som gjorde honom till landslagsback för några år sedan. I veckan noterade han fyra målgivande passningar, varav tre kom i Linköpings övertidsförlust mot Växjö. Ett par av dem var dessutom riktigt läckra.

Calle Ridderwall, HV71 (2)
Nyförvärvet från Lev Prag har börjat hitta nätet allt oftare. I veckan sköt Calle Ridderwall tre nya mål, och nu är han ikapp Andrew Calof och Broc Little i skyttetoppen av SHL. Sköt två mål på knappt två minuter i bortamatchen mot Brynäs, och blev med det matchvinnare.

William Nylander, Modo
Modos hemvändare showade loss ordentligt mot Luleå när han passade fram till lagets alla mål i 3-2-segern. Dessutom satte han en elegant straff i övertidsförlusten mot Frölunda. William Nylander är sannerligen en av SHL:s stora attraktioner just nu.

Jens Bergenström, Leksand
Efter att ha gjort två mål på de tolv inledande omgångarna fick Mr. Leksand rejäl utdelning under veckan. Bergenström blev målskytt tre gånger om, och ökade sin målskörd från två till fem mål. Blev tvåmålsskytt i lagets 6-3-vinst mot Växjö.

Veckans


…Salo
Eric Himelfarb sparkades från Leksand av sportchefen Tommy Salo, men i veckan plockade målvaktslegendaren tillbaka Himelfarb i laget igen. Detta efter att Andreas Appelgren bett om att få använda nyförvärvet. Det fortsätter hända grejer kring Leksand.

..trisslott Anton Hedman delade ut en riktigt ful smäll på Modos Gustav Possler. Tacklingen anmäldes dock inte, och togs därför inte ens upp i en diskussion hos Disciplinnämnden. Anton Hedman ska nog vara glad för det.

…hetaste lag I Örebro bara öser på just nu. I veckan besegrade man tre tippade topplag, och Kenta Johanssons mannar är nu uppe på fjärdeplats i SHL. Med två starka målvakter, och med en målskytt i Derek Ryan, kanske man är där för att stanna.

…hetaste lag II HV71 är Sveriges just nu bästa ishockeylag. I veckan tog man tre nya segrar, och hade den imponerande målskillnaden 13-5. Med tanke på Färjestads kräftgång är det nu många supportrar som slår näven i bordet och önskar att Andreas Johansson aldrig skulle ha sparkats.

…slakt Brynäs åkte på två ordentliga stjärnsmällar i veckan, men den stora slakten stod ändå Frölunda för i bortamötet mot Djurgården. Man vann med 6-0 i mål och 39-19 i skott, och fick Mikael Tellqvist utbytt efter sju minuter.

…Fiala Han tog inte riktigt plats i Veckans Lag, men det går inte att sluta imponeras av Kevin Fiala. Stundtals ser det ut som att han är en man som spelar med pojkar, och inte tvärtom. Har en högstanivå som nog ingen i hela serien kan matcha. Och grabben är 18 år.

…chock Claes Nordén har kanske inte fått några rubriker för sitt hockeyspelande, men att LHC-forwarden väljer att lägga av redan vid 21 års ålder är ändå överraskande. Så sent som för någon vecka sedan spelade han i HockeyAllsvenskan med AIK.

…brandlarm Det är kring Örebro det händer. När laget vann mot Växjö tvingades matchen avbrytas efter att brandlarmet dragit igång. Var det materialaren Emil Kåbergs handskar som drog igång det, som på den gamla goda tiden?

…skägg Nichlas Torp. Punkt.

Kåberg watch out! Nichlas Torp går på skäggoffensiven... #modose

Ett foto publicerat av Hockeysverige Official (@hockeysverige_se) den

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch