Simon Hjalmarsson.Foto: Bildbyrån/Peter Holgersson

Jodå, det blir spel med CSKA i KHL för Simon Hjalmarsson. På tisdagen meddelade klubben att man kommit överens med svensken om ett kontrakt och att det kommer undertecknas inom kort.

Simon Hjalmarsson är överens om ett kontrakt med superklassikern CSKA, det meddelar klubbens webbsida idag. Kontraktet kommer att skrivas på inom kort.

Att Hjalmarsson varit på väg till klubben är ingen nyhet. Det har varit mer eller mindre självklart att det skulle bli så sedan CSKA bytte till sig rättigheterna från Sibir för två veckor sedan, Sibir som draftade Hjalmarsson i KHL-draften 2009.

25-åringen skrev NHL-kontrakt med Columbus efter att ha gjort 57 poäng (27+30) på 55 matcher och varit en av SHL:s främsta spelare under fjolårets säsong. Men han tog ingen plats i NHL och aviserade snabbt att han ville tillbaka till Europa.

CSKA har näst flest poäng i KHL och har tagit 17 fullpoängare på 21 matcher. Lagets två största namn just nu är Aleksandr Radulov och Stéphane Da Costa, som ligger tvåa respektive trea i den totala poängligan.

Hjalmarsson blir den sjätte svensken i klubben genom tiderna efter Dragan Umičević (2007), Mikael Wahlberg (2007-2008), Mika Hannula (2008-2009), Jonathan Hedström (2009) och Niklas Persson (2011-2013).