EN VAN SYN. Skellefteåspelarna fick jubla sju gånger om under kvällen.
Skellefteå AIK

Vilket sjuhelsikes målkalas, Skellefteå!

Skellefteå bjöd på ett ordentligt målkalas i bortamötet med Modo. Totalt lyckades man överlista motståndarmålvakten Linus Ullmark vid sju tillfällen i matchen, som slutade 7-3.
– Jag är väldigt nöjd, för det här är en väldigt svår bortamatch, sa Skellefteåtränaren Hans Wallson.

Hans Wallson har klagat på lagets effektivitet de senaste veckorna, men den här gången fick Skellefteå ordentlig utdelning för sitt intensiva skjutande. Man fick i kväll iväg 36 puckar på Linus Ullmark, och sju av dem letade sig in.

Första perioden var en av säsongens svettigaste i SHL. När Modos Adrian Kempe fullbordade en snygg soloprestation med att överlista Markus Svensson betydde målet en 3-2-reducering, och då stod klockan bara på 19:49.
– Jag tycker vi sätter tonen direkt. Vi gör tre mål, men det känns som om vi gör fem, sa Wallson till CMore.

Utöver Kempe gjorde Per-Åge Skröder mål för Modo, och Skellefteås fullträffar sattes av Pär Lindholm, Kirill Kabanov och Mikko Lehtonen.

Den andra perioden blev, chockerande nog, mållös. I den tredje fick vi dock se ett målkalas på nytt. Patrick Zackrisson sköt 4-2, målkungen Andrew Calof sköt 5-2, och ett par minuter senare satte Oscar Sundqvist 6-2. Ridån drogs ned snabbt för hemmalaget.

Joonas Lehtivuori reducerade visserligen till 6-3, men Skellefteås Adam Pettersson fick sista ordet med hans 7-3-mål. Petterssons mål innebar att Modo gick förbi Leksand i antal insläppta mål, och blev först med att släppa in 50 puckar.
– Vi gör många individuella misstag som gör att det rinner iväg. De ledde ju faktiskt bara med ett mål inför sista perioden, så vi tyckte att vi hade ett bra läge, summerade Modotränaren Anders Forsberg och tillade: