Patric Hörnqvist.
Pittsburgh

Underläge 1-3 knappt halvvägs in i mötet med New Jersey Devils. Då gav Patric Hörnqvist Pittsburgh Penguins ny energi, rejält med energi. Forwarden spelade fram till reduceringen och sköt själv kvitteringen när Penguins vände och vann med hela 8-3 hemma i Consol Energy Center.

Patric Hörnqvist spelade fram Jevgenij Malkin till 2-3-reduceringen i powerplay och kunde kort därpå sätta sitt femte mål för säsongen. Efter att ha fått en lång passning från backen Simon Despres längs högerkanten pricksköt han pucken förbi Cory Schneider, vars mardröm bara hade börjat.
– Det där var vändningen, powerplay-målet och Hörnqvists mål alldeles därefter, säger coachen Mike Johnstone till nhl.com.

Efter Hörnqvists kvittering sköt Penguins två sena mål i andra perioden och lyckades få Devils målvakt utbytt. Ersättaren Scott Clemmensen fick det inte mycket roligare. I tredje perioden sköt hemmalaget tre obesvarade mål på tio skott.

Sidney Crosby sköt två av Penguins mål och har 14 poäng (7+7) på åtta matcher, en poäng mindre än Dallas poängligaledare Tyler Seguin. Hörnqvist är i sin tur poängbäst bland svenskarna i NHL tillsammans med Henrik och Daniel Sedin. Alla tre har elva poäng. Hörnqvists utdelning är fördelad på fem mål och sex assist.

I New Jersey sköt Jacob Josefson säsongens första mål i sin blott tredje match för Devils. Det kom i numerärt underläge och gav Devils en 2-1-ledning tidigt i andra perioden. Adam Larsson fick följa ännu en match från läktaren, men Devils storförlust kan öppna för spel i hemmamötet med Winnipeg Jets natten mot fredag.

Pittsburgh – New Jersey 8-3 (1-1, 4-2, 3-0)